Het beste jaar ooit

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

Ik geloof dat januari voor velen een tijd is om te veranderen. Het jaar wordt ingeluid met een knal vol goede voornemens. Iedereen begint weer met hardlopen. Iedereen sluit weer opnieuw een sportschoolabonnement af.

Weight Watchers heeft haar beste maand ooit door alle mensen die zich inschrijven om van de vele kerstkilo’s af te komen. Een maand van veranderingen. Een maand met mogelijkheden.

Winnaar NTNA Terugkijkend was 2017 een jaar vol kansen voor mij. Ik geloof dat ik altijd een toegewijde, harde werker ben geweest tijdens mijn nagelstyling carrière, maar het was de finale van de NAILS Magazine Next Top Nail Artist die zoveel mogelijkheden heeft gecreëerd waar ik voor mijn gevoel naar toe heb gewerkt. De kans om zoveel grootheden te ontmoeten en ermee te netwerken in onze industrie. De kans om bekendheid te creëren op een wereldwijd platform. De kans om samen te werken met een dynamisch team, bedrijf en leider tijdens de Fashion Week. Allemaal zaken waar ik naar toe heb gewerkt en van gedroomd heb, en eindelijk is dat een realiteit geworden.

Terwijl ik afreisde naar Fashion Week, voelde ik een nerveuze energie. Laten we eerlijk zijn, je gaat een nieuwe omgeving betreden en je gaat werken in een team van dynamische, creatieve, onafhankelijke vrouwen – zou dit echt kunnen werken??? Ik ontving het warmste welkom van eenieder, ik kreeg zelfs diverse aanmoedigingsberichtjes voordat ik aankwam. We werkten samen, zij aan zij, onder grote tijdsdruk voor een hele week en het meest verbazingwekkende is…..HET WERKTE! Als ik een idee had waarover ik nog niet helemaal tevreden was, zou één van mijn collega’s een suggestie doen hoe het aan te kunnen passen. Door dit te doen, werd mijn design naar een hoger niveau getild. Alss team creëerden we samen de meest waanzinnige designs, technieken en trends.  

Door dit te ervaren, werden mijn gedachten bevestigd: het is mogelijk om naast andere professionele nagelstylisten te bestaan zonder omringd te zijn door negativiteit. We hebben allemaal onze sterke punten en anderen kunnen van ons leren, zoals wij van hen, maar het meest essentiële is om respect te tonen voor elkaar.Fashion Week Team

Om het beste jaar ooit te hebben, raad ik alle professionele nagelstylisten aan om het komende jaar  te concentreren op zichzelf! Kijk rond, leer van anderen, leer wat je moet doen en wat je niet moet doen, groei en ontwikkel jezelf tot de nagelstylist die JIJ wilt zijn. Verzamel al jouw energie in het vinden en laten groeien van jouw niche. Is een ander goedkoper dan jij in jouw regio? Fijn voor hen. Verspreid vooral geen negativiteit rondom hen, aangezien je hun situatie niet kent. Zorg voor jouw eigen plan van aanpak wanneer klanten vragen waarom jouw prijs hoger is – gericht op jouw ervaring, trainingen, productkeuze, et cetera. Houd het positief!

Ik geloof dat dit ook geldt voor de sociale media. Het is het meest geweldige, krachtige middel dat ons inspiratie biedt vanuit de hele wereld. Het is ook het perfecte platform om kritisch te zijn op anderen zonder oog in oog de confrontatie aan te hoeven gaan. Wees eerlijk in jouw commentaar op social media, maar wees vriendelijk en als je niets constructiefs te zeggen hebt, zeg dan gewoon helemaal niets.

Fashion Week voor CND bij The BlondsWe bevinden ons is één van de meest creatieve, dynamische en bijzondere industrieën ooit. Geen enkele dag is ooit hetzelfde. We raken zoveel mensen op zoveel verschillende manieren: ze zitten misschien wel aan de andere kant van de tafel en delen hun meest intieme geheimen. Ze worden misschien wel geïnspireerd door onze creaties via de sociale media, ze zijn misschien wel gemotiveerd door het zien van een nieuwe techniek of product dat we met hen delen in de klas. Is dat niet gewoon de meeste geweldige baan in de wereld?

Grijp 2018 met beide, perfect gemanicuurde, handen aan en blijf luisteren, delen en anderen motiveren om onze industrie naar het niveau te tillen waarop het verdient te zijn. Een niveau van wederzijdse respect en tolerantie.

Ik wens jullie allemaal een gezegend 2018!

Tracey Lee is geboren in Zuid-Afrika en woont sinds 2002 in Nederland. Het was dan ook Nederland waar ze haar passie voor nagels ontdekte. Tijdens haar carrière in de industrie heeft ze gewerkt als Director of Education en Research & Development voor WWBD Group (Beauty Company) en de afgelopen twee jaar als Independent International Educator. Ze is docent, coach, jurylid, auteur en nail addict en deelt graag haar kennis en passie voor nagels met andere gepassioneerde nagelstylisten.