Coronavirus in je nagelstudio?

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

Onze sales expert Peta Klaassen geeft je advies over veel voorkomende problemen in de nagelstudio. Hier een vraag van een abonnee over het Coronavirus, die jij je misschien ook wel hebt afgevraagd.

“Nu met al die media-aandacht voor het Coronavirus denk ik steeds vaker aan de bescherming van mijn eigen gezondheid in de nagelstudio. Immers we zitten dicht ‘op’ de klant, ik wil best maatregelen nemen, maar welke passen goed en hoe zorg ik ervoor dat ik mijn klanten niet afschrik door deze maatregelen.”

Your steps!

 

  1. Niet alleen een virus zoals nu wordt gemakkelijk verspreid via de lucht en handen, ook andere griepvarianten worden zo overgegeven, dus verstandig om niet alleen nu maar altijd je maatregelen te treffen. En vooral zorg goed voor jezelf, als je weerstand op orde is dan loop je minder risico. 
  2. Zorg voor een hygiëne protocol voor jezelf en ook voor je klanten. Zo maak je duidelijk dat jij schoon werkt en de kans op overdracht verkleind wordt. Communiceer dit ook met je klant zodat het als normaal wordt ervaren. Zo voorkom je dat de klant afschrikt en het juist heel goed van je vindt dat je deze maatregelen treft.
  3. Als nagelstylist werk je natuurlijk met de handen. Desinfecteer je eigen handen voor elke nieuwe klant en desinfecteer als eerste de handen van de klant goed.
  4. Zorg dat al je materialen schoon (en indien nodig gedesinfecteerd) zijn zodat je niets kunt overdragen.
  5. Zorg ervoor dat je ventilatie goed is en zorg er ook voor dat deze regelmatig gereinigd wordt zodat er geen vuil in blijft zitten. Als je al werkt met mondkapjes, zorg er dan voor dat deze voldoen en geen schijnveiligheid bieden.


En vooral, laat je niet gek maken. Kijk op betrouwbare sites van de overheid om je te laten voorlichten. Raak niet in paniek en kijk vooral wat je in jouw studio kunt doen om besmetting (van wat dan ook) te voorkomen.