Nail Award

juli - augustus - september / Jaarbeurs Utrecht
‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

Je las er ongetwijfeld al over in editie 5, de Nail Award, tijdens de vakbeurs Beauty Trade Festival in Jaarbeurs Utrecht, een nieuwe en uitdagende nagelwedstrijd. Naast belangrijke elementen als vaktechniek en creativiteit, draait het bij de Nail Award ook om ondernemerschap en visie. 

Wist je dat ProfNail mediapartner is van deze award? Alle reden voor een gesprek met een van de leden van de organisatie, Maddy Weide.

 

Zeg Maddy, kun je iets meer over deze wedstrijd vertellen?

“Vanuit de markt kreeg de BTP (Beauty Trade Professionals) steeds vaker de vraag waarom er geen vakwedstrijd voor nagelstylisten tijdens de beurs in Utrecht werd georganiseerd, zoals dat vroeger wel werd gedaan. We hebben daarom als leveranciersvereniging gekeken naar de mogelijkheden, waarbij er wel verschillende randvoorwaarden aan een nieuw kampioenschap gesteld werden. Om het een meerwaarde voor de beurs te laten zijn, moest het een wedstrijd worden die meerdere en andere aspecten bevat dan de gevestigde wedstrijden in de markt. Daarnaast wilden we elementen toevoegen om dit onderdeel van de beautymarkt te stimuleren tot verdere professionalisering. Van daaruit is de Nail Award ontstaan.”

 

De wedstrijd bestaat uit twee delen: een foto en een live-opdracht. Kun je hier iets meer over vertellen?

“Deelnemers krijgen tot uiterlijk 16 augustus de tijd om een ‘Magazine Cover’ themagericht design (staande foto) in te sturen. Deze keer is gekozen voor het thema ‘fashion’. De inzending moet tevens voorzien zijn van een korte uitleg waarom er gekozen is voor het design en een korte presentatie van de nagelstudio en visie op het vak nagelstylist aan de hand van een vragenlijst. Uit alle inzendingen gaat een vakkundige jury de genomineerden vaststellen. Op zaterdag 28 september, tijdens vakbeurs Beauty Trade Festival in Jaarbeurs Utrecht, presenteren de genomineerden zich live op de beurs en krijgen 2 uur de tijd om ‘on stage’  hun design van de poster/cover op een hand van een zelf meegebracht model te maken.”

 

Waarom is deze wedstrijd belangrijk voor nagelstylisten (om mee te doen)?

“Meedoen aan een wedstrijd is altijd leuk en leerzaam om bijvoorbeeld jezelf te meten met andere nagelstylisten en te leren werken onder tijdsdruk. Net als het door het volgen van workshops en trainingen is meedoen aan wedstrijden een goede tool om je creativiteit en doorzettingsvermogen te testen. Door mee te doen aan de Nail Award willen we nagelstylisten daarnaast uitdagen als vakspecialist, horen wat hun visie is op ondernemerschap en het vak en beter inzicht geven in hun prestaties.”

 

Kun je ook als beginner meedoen aan deze wedstrijd?

“Jazeker! De Nail Award staat open voor zowel beginnende als gevorderde nagelstylisten. Er zijn dan ook twee divisies waarin deelnemers zich kunnen inschrijven: beginners (nagelstylisten met minder dan 4 jaar nagelervaring en nog nooit een podiumplaats hebben behaald bij een nagelwedstrijd) en gevorderden (nagelstylisten met meer dan 4 jaar nagelervaring en/of nagelstylisten die eerder een podiumplaats hebben behaald bij een nagelwedstrijd). Deelname aan de Nail Award 2019 is overigens alleen mogelijk nagelstylisten en nagelstudio’s die zijn ingeschreven bij de KvK in Nederland of in loondienst zijn bij een nagelstudio dat is ingeschreven bij de KvK in Nederland.”

 

Waar gaat de jury allemaal op letten?

“De jury beoordeelt op meerdere aspecten, waaronder originaliteit van het design. Heeft het de ‘wow-factor’? Verder is het belangrijk dat het thema goed wordt verwoord in het design, wordt er gekeken naar het gebruik van kleuren en de moeilijkheidsgraad. Denk hierbij aan het gebruiken van verschillende technieken. Overall let de jury ook op het design als geheel, klopt het plaatje in zijn totaliteit?”

 

Waarom is deze wedstrijd anders dan anders?

“Het onderscheidende van de Nail Award is dat naast vaktechniek en creativiteit er ook sterk gekeken wordt naar de nagelstylist als ondernemer. Hoe zien zij zelf het vak en wat zou er in hun optiek verbeterd moeten of kunnen worden? Welke vorm van bedrijfsvoering passen zij toe in de nagelsalon? Aan de hand van een vragenlijst die ingevuld meegestuurd moet worden met de inzending, worden zij beoordeeld deze en andere punten zoals marketing en communicatie, specialisaties en diplomering en klantenbenadering- en behoud.”

 

Hoe kunnen nagelstylisten zich aanmelden? 

“Heel eenvoudig… Ze kunnen via het e-mailadres info@beautytradeprofessionals.nl bij de organisatie een inschrijfformulier aanvragen. Tezamen met het inschrijfformulier ontvangen ze dan het wedstrijdreglement en aanvullende deelname-info. Inschrijven kan tot uiterlijk 31 juli 2019 en alle inzendingen dienen uiterlijk 16 augustus bij de organisatie ingeleverd te zijn. Via onze Facebook-pagina www.facebook.com/denailaward kun je het verloop van de wedstrijd volgen en houden we je op de hoogte van de laatste nieuwtjes!”

En tot slot, wat kun je winnen?

“In tegenstelling tot andere nagelkampioenschappen kent de Nail Award één winnaar! De winnaar krijgt een mooie award en bijbehorende geldprijs van 500 euro. Daarnaast krijgt de winnaar een interview en fotoshoot /step by step in het vakblad ProfNail. Eeuwige roem dus!”