Fit in de studio V, neem een pauze

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

Als nagelstylist heb je het leukste werk van de wereld. Maar nagelen kan wel vermoeiend zijn, vooral voor je rug, je handen en je ogen. Met de juiste houding, in combinatie met voldoende en juiste beweging, kun je je werk toch lang volhouden. Zo houd je ook energie over voor al die ándere leuke dingen in het leven.

Take a break!

Essentieel in je agenda zijn voldoende pauzes tussen de behandelingen. Om gezond te blijven moet je je werk regelmatig onderbreken. Als je aan huis werkt, is de verleiding groot om je lunchpauze te gebruiken om de wasmachine aan te zetten of wat op te ruimen. Daar is een pauze niet voor. Je profiteert het meest van een echte pauze als je even naar buiten gaat. Geniet van je lunch op het balkon of in de tuin. Een korte wandeling, waarbij je je armen bewust laat ‘bengelen’ geeft je vermoeide spieren echte rust. De frisse lucht is weldadig voor je ogen en longen. Zéker als je wat extra diepe ademhalingsoefeningen doet. De wind waait lastige gesprekken met je klanten uit je hoofd. Wil je helemaal fit helemaal terugkeren naar je werktafel, doe dan vijf minuten wat oefeningen om je armspieren sterker te maken en je schouders losser. Met krachtoefeningen met lichte gewichten (of een literfles remover) stimuleer je de doorbloeding in je armen en schouders en voorkom je spierknopen.  

Wees lief voor jezelf

Om een drukke piekperiode fit door te komen, ben je extra lief voor jezelf. Geef jezelf een ontspannende handmassage of een paraffinepakking. Laat je rug en schouders masseren door een collega. Het is normaal dat je moe bent aan het eind van een werkdag. Maar als je iedere dag zó uitgeput bent, dat je alleen nog maar uitgeteld op de bank kunt hangen, dan verlies je het plezier in je mooie vak. Dan moet je kritisch naar je werkhouding kijken. Helpen bovenstaande tips onvoldoende, dan heb je het simpelweg te druk en moet je drastischer maatregelen nemen zoals je werkuren aanpassen.  

Tips voor gezond nagelen

  1. De ideale temperatuur in de salon is tussen 19 en 20 à 21°C. Als het te warm is, word je loom. Als het te koud is, trek je onbewust je schouders omhoog, waardoor je schouderspieren verkrampen. Los kou niet op met een sjaal: sjaal dragen tijdens het werk is onveilig en onhygiënisch. 
  2. Let op tocht. Daar kunnen je spieren ook van verkrampen.  
  3. Richt je salon in met de goede kleuren. Heb je energie nodig: dan is rood een oppepper. Wil je rust en kalmte in de salon, kies dan voor blauw of groen.
  4. Eet op tijd. Zorg dat je een paar mueslirepen ofzo in je salon hebt voor het geval je geen tijd hebt om te gaan lunchen.
  5. Slaap genoeg.
  6. Bouw voldoende tijd in voor echte ontspanning. 

 

Je profiteert het meest van een echte pauze als je even naar buiten gaat.