Geen afscheid, maar tot ziens!

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

Wat was en ben ik nog steeds vereerd toen ik twee jaar geleden gevraagd werd voor het schrijven van deze column. Ik heb jullie mee proberen te nemen in een stukje wereld van nagels, educatie, wedstrijden en een stukje in mijn persoonlijk leven. Altijd onderweg en altijd druk.

Zoals jullie gelezen hebben heb ik nog al eens wat moeite met dingen plannen. Dat komt voornamelijk ook door mijn altijd intense behoefte om overal JA tegen te zeggen en dan hebben we het nog niet over het feit dat ik alles ook gewoon echt heel leuk vind.

Maar dat heeft soms ook een keerzijde… Het afgelopen jaar was een jaar voor mij waar ik in mijn privéleven de nodige uitdagingen heb gehad. Er heeft veel verandering plaatsgevonden. Daarnaast heb ik ook nog eens besloten om mijn hbo-studie weer op te gaan pakken en ben ik zakelijk mij ook gaan verdiepen in etherische oliën. Nog meer input en ik kan je zeggen dat dat in het overvolle koppie dan nog weleens mis is gegaan.

Afspraken vergeten, een belangrijke demo moeten geven en dan erachter komen dat je penseel nog thuis op de tafel ligt of gewoon mijn hele demokoffer vergeten. Mijn beiden kids sporten veel, wat ik fantastisch vind, maar dat betekent dat taxibedrijf Debbie ook met regelmaat door alle filetijden van de ene naar de andere stad aan het cruisen is. Normaal weet ik precies hoe laat en waar mijn kinderen zich op de sport afspraken moeten begeven, vaak al voordat het sportseizoen überhaupt begonnen is, en nu is het al bijna kerst en ik moet ik nog steeds nadenken: welke dag is het? Hoe laat was het ook alweer vandaag?

O, en dan ook nog ergens bedenken wat we ook alweer moeten eten die dag en hoe je dan ook toch wel iets gezonds en verantwoords op tafel wilt zetten. Maar het mag vooral niet te veel tijd kosten en het moet makkelijk op te warmen zijn….De meesten van ons (moeders) zullen zich daar vast in herkennen, maar ik beken eerlijk…ik vind dat best lastig. Tussendoor nog wat events in het buitenland (en dan een ander zo gek zien te krijgen om taxi te spelen) twee wedstrijdteams trainen voor alle wedstrijden, zelf trainen en ook nog een manlief die ik graag wat aandacht wil geven.

Ik klaag absoluut niet! Echt niet! Want mijn gezin is fantastisch! Zonder mijn lieve man had ik dit allemaal niet gekund. Mijn lieve collega’s uit het nagelvak en mijn oh zo fijne oliën hebben mij met mijn drukke leven bijgestaan maar soms, heel soms is het tijd om een stapje terug te doen. De pas op de plaats te zetten en heel realistisch te zijn. Het is tijd om keuzes te maken. Dit keer zeg ik JA tegen mijzelf en kies ik er bewust voor om een stapje terug te doen in ons geweldige vak en deze tijd te steken in zelfontwikkeling.

Nee, jullie zijn niet van mij af. Ik blijf werkzaam in nagelland maar wat meer achter de schermen. Dat betekent ook dat dit voorlopig mijn laatste column was. Ik wil jullie  enorm bedanken voor de altijd leuke reacties. ProfNail en met name Femke, bedankt voor de fijne samenwerking! Wellicht wanneer de tijd het toelaat en als ProfNail mij dan nog wil, zien jullie mij nog eens verschijnen in toekomst!

DANK JULLIE WEL!! Liefs, Debbie