Online Nail Influencer Ramona de Weert

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

Ramona de Weert is niet alleen nagelstylist, maar ook online influencer. We wilden graag van haar weten hoe ze in de nagelwereld terecht is gekomen én hoeveel volgers ze heeft.  

Hoe ben je in de nagelbranche terechtgekomen?

“Na de havo ben ik de opleiding tot schoonheidsspecialist gaan volgen. Deze opleiding duurde drie jaar en daarna ben ik meteen voor mezelf gestart als schoonheidsspecialist. Ik had een mooie ruimte in een aanbouw toen ik nog thuis woonde bij mijn ouders. Gelijk na deze opleiding ben ik begonnen met een allround cursus tot nagelstylist en ik ben dit er ook meteen bij gaan doen. Een perfecte combi! Ik heb dit vijf jaar zo gecombineerd, maar mijn voorkeur ging toch uit naar de nagels en uiteindelijk ben ik helemaal gestopt met de schoonheidsbehandelingen en ben ik enkel nog nagels blijven doen. Dit was toen als echt mijn passie en dat is het nog steeds!”

Hoeveel jaar ben je werkzaam in de nagelbranche?

“Ik ben in 2002 begonnen met mijn allround opleiding tot nagelstylist. Dus nu inmiddels al zeventien jaar.”

Wat is je leeftijd?

“Ik ben 37 jaar.”

Hoe heb je het opstarten van je salon ervaren?

“Ik was toen nog erg jong, maar het is me toen toch best goed afgegaan. Ik ben erg ambitieus van mezelf, ik hou van het ondernemen en ik vind het heerlijk om voor mezelf te werken. Ik heb het geluk gehad dat mijn ouders achter mij stonden en me in het begin overal (vooral financieel) mee geholpen hebben. Maar uiteindelijk heb ik het zelf allemaal gedaan en heb ik het eigenlijk altijd, tot op de dag van vandaag, heel erg druk gehad met mijn salon.”

Vertel eens iets meer over je salon

“Inmiddels heb ik mijn salon op drie verschillende locaties gehad. Eerst thuis bij mijn ouders, daarna ben ik een pand gaan huren en nu zit ik alweer tweeënhalf jaar in mijn salon aan huis in Zundert. Deze laatste locatie is de allerbeste en ik zou nooit meer iets anders willen! Ik heb een prachtige salon aan huis met een aparte ingang. Mijn klantenkring is heel uiteenlopend. Ik heb een aantal jongen meiden, ook een hoop vriendinnen van mijn eigen leeftijd, maar ook wat ‘oudere’ dames. Mijn oudste klant is 82! Een super lieve dame die altijd met haar kleindochter komt en ze wil het liefst zoveel mogelijk glitters op haar nagels. Heerlijk! Ik doe enkel ‘nagels’ in mijn salon. Ik maak voornamelijk kunstnagels met acryl, maar daarnaast gebruik ik ook CND Shellac op de natuurlijke nagels en de Builder in a Bottle om de natuurlijke nagels te verstevigen. Ik werk alle dagen, van maandag t/m zaterdag en ook vrijwel alle avonden. Enkel op afspraak.”

Wat voor behandelingen vind je het leukst om te geven?

“Ik vind alle behandelingen even leuk. Zoals ik al zei, doe ik alleen nagels en het maakt me eigenlijk niet uit welke behandeling ik doe. Juist de afwisseling maakt het zo leuk denk ik. Het ene moment maak ik super lange nagels met extra veel glitters en nailart, terwijl de volgende juist weer voor één neutrale kleur gaat.”

Wat is je specialiteit als nagelstylist?

“Dat is de nailart. Ik ben gek op nailart! Ik heb lades en kasten vol met nailart producten. Ik beheers een heleboel technieken en ik vind het ook ontzettend leuk om van alles uit te proberen en te combineren. De meeste klanten komen ook echt bij mij voor de nailart, ze willen elke maand weer iets nieuws! Daarnaast vind ik het ook altijd erg leuk om verschillende kleuren en glitters met elkaar te combineren. Ik hou ervan om steeds weer mooie verrassende combi’s te verzinnen.”

Je bent ook ‘online nail influencer’. Leg eens uit?

“Online influencers zijn mensen die vaak een groot bereik hebben op social media en die veel invloed kunnen hebben in een bepaalde branche. We zien dit al langere tijd in de beauty en fashion branche, waar influencers worden ingezet om bepaalde merken of producten onder de aandacht te brengen. Inmiddels zien we dit ook steeds vaker in de nagelbranche. Ik merk dat mijn invloed steeds groter wordt en dat ook verschillende merken en groothandels mij weten te vinden voor een leuke samenwerking. Mijn mening wordt erg gewaardeerd door mijn volgers en ik krijg dagelijks mailtjes en berichten van dames die mij volgen en die informatie willen over bepaalde producten en merken.”

Waarom ben je dat gaan doen en wat doe je allemaal?

“Ik ben hier eigenlijk mee begonnen om mijn passie te delen. Ik vind het ontzettend leuk om mooie foto’s te maken en deze te delen via mijn social media. Ook het maken van video’s vind ik geweldig om te doen. Mijn passie en enthousiasme bleef niet onopgemerkt en al gauw kwamen er steeds meer volgers bij! Ik deelde in het begin eigenlijk alles wat ik leuk vond en in mijn video’s laat ik producten zien die ik graag gebruik of hoe ik bepaalde nailarts maak. Inmiddels zijn mijn social media kanalen erg gegroeid en worden mijn video’s door duizenden mensen bekeken. Ik krijg nu regelmatig nieuwe collecties opgestuurd van merken en groothandels. Op deze manier kan ik altijd de nieuwste producten en kleuren laten zien. Vaak worden mijn video’s bekeken om een goed beeld te krijgen van bepaalde kleuren of collecties. Zo kun je gemakkelijk bepalen welke kleuren je graag wilt aanschaffen. Mijn mening wordt altijd erg gewaardeerd. Ik ben altijd eerlijk en ik probeer zoveel mogelijk informatie te geven over de producten. Ik ben niet gebonden aan een merk, dus ik kan alles uitproberen, laten zien en vergelijken.”

Hoeveel volgers heb je?

“Op Instagram heb ik nu bijna 5.000 volgers, op Youtube heb ik 6.520 abonnees, op Facebook 2.370 likes en op Twitter 3.190 volgers. Deze aantallen groeien hard, dus dit verandert erg snel.”

Wie inspireert jou?

“Oeh, dat is een moeilijke vraag! Ik haal overal inspiratie uit… Ik volg zelf ook heel veel andere nagelstylisten over de hele wereld, zowel op Youtube als Instagram. Dus ik zie dagelijks heel veel mooie dingen voorbij komen. Ik heb ook een hoop leuke vriendschappen opgebouwd met diverse nagelstylisten, uit zowel Nederland als het buitenland. Daar haal ik ook veel inspiratie uit.”