ProfNail 10, 2020

Het was me een jaar

 

Het was me een jaar. Wat zo veelbelovend begon op 1 januari, ziet er nu toch iets minder rooskleurig uit. Had je een jaar geleden geloofd dat we nu een mondkapjesplicht zouden hebben en dat we Kerst niet met de familie mogen vieren? Ik denk dat ik je ronduit had uitgelachen als je me dit had voorspeld. En nu ligt de wereld alweer helemaal plat. En moest ook jouw salon wederom z’n deuren sluiten. Ik wil je alleen maar zeggen: Hou vol! Aan alles komt een eind, dus probeer het licht te zien aan het einde van de tunnel. 

 

Voor dit nummer vroegen we nagelstylisten hoe zij dit jaar hebben beleefd en of ze er misschien ook iets positiefs uit hebben gehaald. Want het kan natuurlijk niet allemaal kommer en kwel zijn. Sommige mensen worden alleen maar creatiever als het leven even tegenzit.

 

Maar ook al mogen we niet met Oud en Nieuw in de lampen hangen, we willen er nu (juist nu!) wel een feest van maken. Daarom hebben we hele mooie designs voor je met een feestelijk tintje en hier en daar wat glitter. Want een dag zonder glitter is een dag niet geleefd. Ook al ben je misschien de enige die het ziet.

 

Ook kijken we in dit nummer alvast (reikhalzend) vooruit naar het nieuwe jaar. Januari is de perfecte maand om te starten met een social mediacampagne. Tijdens deze lockdown zit achterover leunen er – als echte ondernemer – natuurlijk niet in. Juist nu investeer je in zaken waar je met een volle agenda weinig tijd voor hebt, zoals een social mediacampagne. We vertellen je heel graag hoe je dat doet.

 

Ondanks dat het een kwalitatief uitermate teleurstellend jaar was, wil ik dit jaar (en deze editorial) toch positief afsluiten. Laat het verleden je toekomst niet bepalen. Neem zelf de touwtjes in handen. Blijven ademhalen, kleine (nagel)stapjes vooruit en je zult zien dat het vanzelf beter gaat. Ik wil niet zeggen dat we hier volgend jaar om kunnen lachen, maar laten we hopen dat we hier wel iets van geleerd hebben met z’n allen. Namelijk dat er meer is dan werk, zoals gezondheid, liefde en vriendschap. Daarom wens ik je het komende jaar heel veel gezondheid, liefde en fijne vrienden toe. Dan volgt de rest vanzelf. 

 

Femke van Soest