Nagels op Fashion Week

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

Het is alweer eind februari. Voor de meeste salons is er een kleine onderbreking van de feestelijke drukte. Ze vinden wat tijd om ontwerpen voor te bereiden en te werken aan frisse, nieuwe lenteontwerpen met de nieuwste kleurencollecties van hun favoriete leveranciers.

Voor nog een paar anderen was er geen rust tussen Kerstmis en nu…februari betekent ook Fashion Week (of Fashion Maand om heel eerlijk te zijn) en leven ze zich al vanaf december creatief uit.

nagels op Fashion Week Tracey LeeAls je kijkt naar de modeshows van jaren geleden en zelfs covers van tijdschriften en artikelen, zag je soms de meest prachtige modellen, met de meest glamoureuze outfits, met de meest perfecte make-up en uitgebreide kapsels. Heb je ooit op de nagels gelet? Zo vaak waren ze ofwel niet gelakt, zelfs niet fatsoenlijk in vorm gevijld en in het ergste geval zelfs gebeten. Nagelprofessionals zoals Jan Arnold (CND), Marian Newman en een handjevol anderen hebben gevochten om de reputatie van nagelprofessionals in de mode-industrie te veranderen en nu kunnen we de vruchten van hun arbeid plukken. Zelfs op de dag van vandaag is het goedkoper om de visagist te vragen om snel de nagels van de modellen te lakken in plaats van een professionele nagelstyliste in te huren om het te doen, dus projecten zoals Fashion Week geven de nagelprofessionals echt een platform om hun creaties in de modewereld te laten zien.

Één van mijn favoriete momenten is wanneer deze haute couture-nagels via sociale media aan het publiek worden onthuld. Jullie kennen allemaal de opmerkingen “Hoe ga je hiermee naar het toilet?”, “Hoe peuter je in vredesnaam in je neus?”, “Gewoon vreselijk!” Ik noem het een favoriet moment, omdat ik me afvraag of één van deze personen tegen Christian Louboutin zou zeggen hoe vreselijk één van zijn ontwerpen is. Het mooie van Fashion Week is dat er geen grenzen zijn aan de creativiteit van een nagelprofessional. De nagels hoeven niet draagbaar te zijn, de nagels worden letterlijk slechts 10 minuten gedragen, dus niemand hoeft ermee naar het toilet. Het is totale creatieve lol voor iedereen! Vaak zijn hier trends te zien die de nageltrends van het komende seizoen worden. Net als bij mode, is dat ook het doel van Fashion Week bij nagels. Niet iedere trend is voor iedereen. Denk aan de ‘vacht’ nagels van vorig jaar. Als is het niet jouw smaak, ze maakten wel indruk wereldwijd.

Nagels op Fashion Week

Wat ik graag zou willen dat andere nagelprofessionals uit deze ontwerpen halen is tweevoudig. Ten eerste, kijk net als in de mode naar de ‘runway’ versie en maak er een ‘realway’ versie van voor jouw salon klanten. Ten tweede, ​​de meeste creaties bestaan uit een verscheidenheid aan technieken. Het is de bedoeling dat andere nagelstylistes een nieuwe techniek leren die ze ook in hun salons kunnen gebruiken. Dus het idee is om de nagels te bekijken en er door te laten inspireren zodat je je eigen echte salon creaties kunt maken.

Geen enkele look is compleet zonder perfect verzorgde nagels. Nagels zijn een verlengstuk van elke outfit. Het is geweldig dat we deel uitmaken van een industrie die dit soort kansen voor ons opent. Blijf elkaar inspireren en ik kijk uit naar je werk op de catwalk!

Tracey Lee is geboren in Zuid-Afrika en woont sinds 2002 in Nederland. Het was dan ook Nederland waar ze haar passie voor nagels ontdekte. Tijdens haar carrière in de industrie heeft ze gewerkt als Director of Education en Research & Development voor WWBD Group (Beauty Company) en de afgelopen twee jaar als Independent International Educator. Ze is docent, coach, jurylid, auteur en nail addict en deelt graag haar kennis en passie voor nagels met andere gepassioneerde nagelstylisten.