Abstract Ambassador 2019

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

Afgelopen januari was het dan eindelijk zover. Op het hoofdkantoor van Abstract Professional Products,  ASAP Nails & Beauty Supply, werd de allereerste Abstract Ambassador 2019 verkiezing georganiseerd. Wie werd de winnaar? En welke designs werden er gemaakt? Je leest het hieronder.

“Een Abstract Ambassador is een professionele nagelstylist die creatief is, van aanpakken weet en een eigen stijl en persoonlijkheid heeft” vertelt Sofie Devlieger, ontwikkelaar van Abstract Professional Products en eigenaar van ASAP Nails & Beauty Supply.  “Deze persoon moet een passie hebben voor het vak, mondig zijn en de verworven kennis op een begrijpelijke manier willen delen met anderen. Deze persoon is een inspiratiebron voor zowel beginnende als gevorderde nagelstylisten en volgt de nieuwste trends en technieken op de voet.” Op basis van deze criteria werden de finalisten geselecteerd en moesten ze voor de finaleronde een duidelijk omschreven opdracht vervullen.

De verkiezing

Voorafgaand aan de finale ontvingen de finalisten begin december de Brush N’ Color collectie: Rock & Roses.  De opdracht bestond uit het maken van een moodboard en hierop gebaseerd een set kunstnagels op een model te decoreren, het model te voorzien van haar en make-up en het model te kleden in het thema van het moodboard. In een professionele setting met cameraploeg en fotograaf werden de finalisten met hun model onthaald waarna het officiële startschot van de finaleronde gegeven werd. De finalisten hadden drie uur de tijd om hun model klaar te maken volgens het thema Rock & Roses.  Na deze eerste opdracht met goed gevolg te hebben afgerond werd er van alle finalisten met model een defilé gegeven en werden de nodige professionele head- en handshots genomen. Aan de hand van de mondelinge proef werden de finalisten onderworpen aan een mondeling juryproef, waar ze de kans kregen hun werk aan de hand van het moodboard en het getoonde resultaat resultaat te onderbouwen. Terwijl de jury verder ging met het beoordelen van zowel het technische, creatieve en overall aspect van de set kunstnagels, konden de finalisten en hun model genieten van een lekkere lunch. Daarbij werden ze getrakteerd op tips & tricks over social media.

De winnaars

Het bleek een ware nek aan nek race.  Het niveau lag enorm hoog en het was zeker geen makkelijke opgave voor de jury.  Vreugde en verdriet lagen dicht bij elkaar want de finalisten waren enorm aan elkaar gewaagd.  De volgende finalisten werden uitverkoren om tijdens 2019 in België & Nederland het merk als Brand Ambassador te vertegenwoordigen.

Op de eerste plaats, Freya Philips, op de tweede plaats Elvira Loots, nummer drie werd Nathalie Vandegaer, de vierde plaats was voor Selina Hofman, de vijfde was voor Rena Sterckx en plaats nummer zes was voor Steffie Ram.
In ProfNail kun je binnenkort een step-by-step zien van de designs van twee van deze winnaars! 

 

Wil jij deelnemen aan de Abstract Ambassador 2020 verkiezing?

Werk je al een tijdje met de Abstract Professional Products en ben je er helemaal gek op?  Ben je creatief en weet je van aanpakken? Volg je de nageltrends op de voet en ben je een social media addict?  Vind jij dat je een meerwaarde kan zijn en dé geknipte persoon bent om het merk Abstract te vertegenwoordigen? Stuur dan jouw motivatiebrief en portfolio naar: marketing@asap-nails.com en misschien word jij wel één van de Abstract Ambassadors voor 2020. Abstract ontvangt graag jouw kandidatuur inclusief Instagram, Facebook-pagina en YouTube kanaal voor 1 december 2019.