Een teleurstellend bedrijfsresultaat?

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

“ Vorig jaar ben ik begonnen met een eigen bedrijf, ik dacht dat ik het best aardig deed en dat het bedrijfsresultaat niet slecht was en ik er aardig van kon rondkomen. In het eerste  gesprek met mijn boekhouder die de jaarrekening en een winst-verliesrekening had opgemaakt, schrok ik toch nog even van het eindresultaat, dat viel tegen. Hoe kan ik een beter inzicht krijgen in mijn bedrijfsresultaat?”

Your steps!

  1. Je bent niet de enige die schrikt, als je net begint met ondernemen komt er heel veel op je pad. Je bent vooral bezig met je klanten en de uitbouw van jouw bedrijf.
  2. Als starter moet je altijd rekening houden met de belastingen die moet betalen, als je dit geld niet reserveert dat is het altijd een onwelkome verrassing waar je toch rekening mee had moeten houden.
  3. Cijfers zijn de basis voor je ondernemerschap. Ook al vind je dit niet altijd het leukst,  het is wel enorm belangrijk. Zorg er dan ook voor dat je altijd zicht hebt op je boekhouding.
  4. Wacht niet op de Jaarrekening of het gesprek met je boekhouder, deze informatie is altijd achteraf. Gebruik zelf een eenvoudig programma dat je kunt bijhouden en kijk elke week naar de cijfers.  Reserveer geld voor de belasting zodat je dit niet kunt uitgeven.
  5. Maak ook elk jaar een begroting voor jezelf, wat heb je nodig om een financieel gezond bedrijf te zijn en is dat haalbaar?  Heb hier hulp bij nodig schakel dan iemand in die met je meerekent.