Feestelijke nagels

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

Yvonne maakte bij model Romée feestelijke ballerina nagels, waarop voldoende ruimte is voor de designs. ‘Less is more’ is haar motto, vandaar de keuze voor het sterke effect van simpel zwart en wit. Toch vallen er nog heel veel details te bewonderen aan deze nagels: stickers, pearls, striping tape en zwarte en witte facetgeslepen steentjes. Door de volgorde van de prints op de twee handen te variëren, blijft de set spannend, ook voor de klant die er wekenlang naar kijkt. Wil je meer ‘kermis’ op de nagels, dan voeg je simpelweg glitters toe of vervang je de pearls door Swarovski Steentjes.

De ringvinger stap-voor-stap

Yvonne begint met de gebruikelijke prep van de ringvinger. Ze vijlt de nagel kort met 180 grit NailPerfect vijl en verwijdert de glans. Met Blue Scrub maakt ze de nagel vocht-, vuil- en vetvrij. Het korte Salon Succes sjabloon wordt gecustomized door het zodanig te knippen dat het beter past onder de natuurlijke nagel. Hierdoor zal de nagel wat smaller worden (pre-pinchen). Yvonne plaatst het sjabloon zorgvuldig onder de nagelplaat. Met één bolletje acrylpoeder Clear van NailPerfect verlengt ze de nagel tot het streepje medium op het sjabloon. Deze lengte heeft ze voor alle nagels aangehouden. Met de twee volgende bolletjes acryl maakt Yvonne het nagelbed en de bolling. Als de acryl nog niet helemaal hard is, pincht ze de nagel met de Swarovski Pinch Sticks. Door een halve minuut lang het pinch klemmetje op de kunstnagel te plaatsen, wordt de c-curve iets dramatischer en indirect ook steviger. Als de acryl hard genoeg is, verwijdert Yvonne het sjabloon en vijlt de nagel in vorm met een NailPerfect Halfmoon vijl 180 grit. De lower arch maakt ze nog wat strakker met een hele dunne Wood vijl. Nadat het stof is afgenomen met UV Cleanser is de nagel klaar om de decoratie aan te brengen.

Yvonne brengt de eerste laag NailPerfect Paint On French Gel aan met de Professional Angular Gel penseel. Deze gel moet 30 seconden uitharden in LED of 2 minuten in UV. De tweede laag is dekkend. Na het uitharden van de tweede laag brengt Yvonne de NailPerfect Soak Off Matte Top Gel aan. Ook deze gaat 30 seconden in LED. Ze haalt de plaklaag weg met UV Cleanser op een Celstofdepper. Ze zoekt een passende Filigree (LNS 11014-B) sticker uit. Deze plakt ze in de lengterichting over de hele nagel met behulp van een pincet. Een uitstekend stukje vijlt ze weg. Voor een fraaie hoogglans werkt Yvonne de sticker af met twee lagen No-Cleanse Top Seal. Deze top coat moet 60 seconden per laag uitharden in LED en heeft geen plaklaag. Voor het uitharden van de tweede laag legt ze als finishing touch een zwart facetgeslepen steentje in het midden van het witte vlak.

Vier designs

De middelvinger kreeg twee lagen zwarte NailPerfect Foil Design Gel. Die moet per laag 30 seconden in LED of 2 minuten in UV uitharden. De nagel is verzegeld met twee lagen No-Cleanse Top Seal. Vóór het uitharden heeft Yvonne parels aangebracht in drie maten uit de Pearl Carrousel. De parels met een platte onderkant heeft ze symmetrisch geplaatst, de grootste in het midden. Op de andere hand is dit design mat uitgevoerd met de Soak Off Matte Top Gel: 60 seconden in LED of 3 minuten in UV. De pink kreeg ook een zwarte basis met twee lagen Foil Design Gel en een laag No-Cleanse Top Seal. Voor het uitharden van de No-Cleanse Top Seal strooide Yvonne facetgeslepen zwarte steentjes (fragmentjes) die de hele nagelplaat bedekken. Ze duwt ze met haar vingers aan tot de laag egaal van dikte is en er geen lege plekjes meer te zien zijn. De wijsvinger kreeg twee dunne lagen Paint On French Gel van NailPerfect. Per laag moet de gel 30 seconden in LED of 2 minuten in UV. Ze verzegelt de nagel met een laag No-Cleanse Top Seal en strooit witte facetgeslepen steentjes in de laag vóór het uitharden (zoals bij de pink). De duim krijgt twee lagen zwarte Foil Design Gel. De matte finish maakte Yvonne met Soak Off Matte Top Gel. Tot slot bracht ze een ‘kruis’ aan met Decorative Striping Tape. Tip: zorg dat je de tapes zo plakt dat het kruispunt precies op een verbindingsstukje valt, anders krijg je hoogteverschil.

Tips van Yvonne

“Het is handig dat de Filigree Stickers geen full cover stickers zijn. Daardoor laten de  Filigree Stickers zich heel goed customizen: je kunt ze schuin plakken, in de breedte plakken of er stukjes uit knippen. Deze set kun je naar kerstsferen vertalen door donkerrood te combineren met dennengroen. Of door simpelweg de zwarte nagels in rood uit te voeren. In de zomer scoor je hoge ogen met deze set in fuchsia-roze met wit.

De fragmentjes heb ik nu als full cover gebruikt. Je kunt ze ook als een French aanbrengen (alleen op de verlengingsrand) en dan op de andere hand juist als omgekeerde French. Een beetje priegelig, maar wel leuk: verdeel de nagel in twee diagonalen en combineer witte en zwarte fragmentjes. Wil je geen steentjes of glitters verspillen? Leg dan onder de nagel een papiertje waarin je vier vouwen hebt gemaakt. Daarin vang je de overtollige steentjes op zodat je ze weer voor een volgende keer kunt gebruiken.”

Ontwerp en uitvoering: Yvonne Klomp, International NailPerfect Educator, model: Romée Hoendervangers, materialen en cursussen: NailPerfect, Beauty Company, fotografie: www.getinthepicture.nl.