Let's talk business: de toekomst

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

ProfNail heeft mij gevraagd om jou in iedere editie mee te nemen in mijn dagelijkse leven op het gebied van business tips. Want naast dat ik nagels zetten geweldig vind, ben ik er ook achter gekomen dat ik het ondernemen minstens zo leuk vind en hier ook ontzettend veel energie van krijg. Hiermee hoop ik je aan het denken te zetten, en je te inspireren zodat jij jezelf of jouw salon next level kan tillen en de juiste richting op gaat zodat jij je doelen behaalt. Elke keer zal ik me richten op een ander onderwerp waar ik me op dat moment mee bezig hou. Veel plezier met lezen van mijn hersenspinsel 😉

De laatste ‘Think about it’ die ik schreef was in juni, een behoorlijk spannende tijd voor ons nagelstylisten en/of salons. Nu, drie maanden verder, voelt alles alweer zo anders. Zo grappig hoe dit soms kan gaan en je gewoon vergeet waar je toen zoveel mee bezig was. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik me de laatste tijd echt heb afgesloten van alle angsten van anderen en speculaties over ‘wat nou als er een tweede golf komt en we weer dicht moeten’. Dit zijn namelijk gewoon dingen die je nooit van te voren kunt bedenken of weten. Wie had überhaupt ooit kunnen denken dat we onze salons dicht zouden moeten doen. Om vanuit een angst nu vervolgens keuzes te gaan maken heeft totaal geen zin en daarom heb ik ook bewust de keuze gemaakt om dat niet te doen.

Nu is het weer tijd om verder kijken naar de toekomst en naar de stip die ik op de horizon heb gezet. Eigenlijk een beetje toevallig maar net voor de hele corona situatie ben ik met een business coach aan de slag gegaan. In eerste instantie dacht ik ‘ja, heb ik dit nou echt nodig?’, want ik vond dat het op zich best goed ging, maar na onze eerste sessie voelde het al zo ontzettend fijn. Ik merk dat ik hierdoor zo anders ben gaan denken en veel doelgerichter te werk ben gegaan in plaats van doen om het doen en omdat het van me verwacht wordt. Ik had het idee dat ik dit eigenlijk altijd al deed, maar ze heeft me zoveel andere inzichten gegeven dat ik er nu heel anders naar kijk. Persoonlijk vind ik het nu super fijn om heel helder voor ogen te hebben waar ik precies naartoe wilt en hierdoor worden de keuzes die ik moet maken een stuk makkelijker.

Ik ben eigenlijk heel erg benieuwd hoe jij dit doet. Vraag jezelf eens af of jij ook een heel duidelijk doel voor ogen hebt? Wat hoop jij binnen een x periode te bereiken en zijn de werkzaamheden die jij nu dagelijks aan het doen bent een bijdrage hieraan? Dit kan een bepaald gevoel zijn, een bepaald inkomen of een combinatie van. Heb jij nog dingen op je wishlist staan en ben je hier actief voor aan het werk of heb je eigenlijk niet zo duidelijk beeld voor ogen? Het ene is niet goed of fout, het belangrijkste is dat je tevreden bent met de huidige situatie en dat je bewust bent van andere mogelijkheden die er ook voor jou zijn!

Zelf vind ik het heel erg leuk om mijn doelen visueel te maken. Ik weet het natuurlijk niet zeker, maar waarschijnlijk jij ook, anders had je geen creatief beroep. Op het moment dat je plaatjes en/of woorden verzameld hebt uit tijdschriften of op pinterest en hier een moodboard van maakt, wordt het ineens een stuk helderder dan wanneer je het alleen in je gedachten voor je ziet. Hang je moodboard op een plek waar je het vaak ziet en je zult zien dat je deze doelen zult meenemen in de keuzes die je dagelijks moet maken. Je zult je erover verbazen hoeveel van deze wensen/doelen uit zullen komen doordat je er meer naar gaat handelen. Evalueer telkens of je moodboard nog overeenkomt met je doelen en pas deze aan waar nodig! Keep me updated, ik ben mega benieuwd!