Nagelstylist Anne Tuttel over het Coronavirus

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

We leven op dit moment in een rare wereld. We worden compleet overspoeld door de verschrikkelijke gevolgen van het Coronavirus. Dit heeft veel gevolgen voor iedereen en dus ook voor jou als nagelstylist. We vroegen Anne Tuttel, nail artist in Friesland, hoe zij hiermee omgaat.

 

Hoe is het voor jou in de salon?

“Ik heb zelf de salon helaas moeten sluiten. Na heel erg lang twijfelen en kijken naar ‘wat doet de rest’ heb ik toch de knoop doorgehakt. Ondanks dat het is Friesland nog vrij ‘rustig’ is onderschat ik het Coronavirus niet. Wat mij opvalt is dat je als zzp’er je focus eerst alleen op je bedrijf en dus inkomen legt. Wat logisch is, want dit is iets waar je al jaren hard voor werkt. Maar wat echt belangrijk is, is uiteindelijk jouw gezondheid. Als het met jou niet goed gaat dan kun je ook niet aan het werk. En dan kan het misschien voor langere tijd consequenties hebben.

Waar heb je het meeste last van?

Het gevoel dat ik gewoon gezond ben en niet aan het werk kan. Je ziet om je heen dat sommige salons weer open gaan. En kapsalons mogen door werken. Dan begin ik te twijfelen, zou ik dan ook weer aan het werk kunnen? Valt het misschien wel mee? Heel moeilijk.

Hoe zie jij de toekomst?

Op Coronagebied… geen idee! Ik merk dat ik mij makkelijk laat beïnvloeden door de media, kranten en kennissen, etc. Iedereen heeft wel iets gehoord en die komt weer met een heel ander verhaal. Het beangstigt mij enorm dat er nog geen medicijn tegen is. Maar dat idee kan ik dan ook wel weer makkelijk naast mij neerleggen omdat wij op het platteland wonen. Wij hebben wat dat betreft alle ruimte en daardoor kun je je dus makkelijker (letterlijk en figuurlijk) een beetje afstand van nemen.

Wat kun je doen als je salon helemaal dicht is?

De salon mag dan op een laag pitje staan, maar ik absoluut niet! Elke avond zit ik in mijn salon nail art te oefenen en voorbeelden te maken. Kleine step by step video’s voor op Instagram, etc. Zo kan ik mijn volgers toch nog proberen te motiveren voor trainingen of eventuele klanten warm te krijgen voor de nieuwe voorjaarscollectie!

Wel ben ik bang klanten te verliezen omdat andere salons nog wel open zijn en klanten hun nagels netjes willen! Dat snap ik helemaal en iedereen mag zelf weten waar hij zijn nagels laat doen. Maar zelf hecht ik veel waarde aan mijn vaste klanten en is dat dan wel jammer dat jouw klanten zo makkelijk naar een ander gaan. Waardoor het dus nog verleidelijker is om wél weer open te gaan. Toch doe ik het niet, zoals ik zei in verband met mijn gezondheid (MS patiënt, heftige griep kan een uitval uitlokken) wil ik geen risico’s nemen.  Het motiveert mij aan de andere kant ook wel enorm! Ik zal nu moeten laten zien dat ik mooie nagels kan maken en dat ik dingen maak die anders zijn dan anders! Zodat mensen toch denken ik wil toch liever naar Tuttel nail artist!

Heb je een tip voor collega-stylisten?

Ik zelf nam geen klanten aan van andere stylisten die al eerder waren dicht gegaan dan mij in verband met Corona. Omdat ik het niet eerlijk vind dat als die stylist wel werken wil, maar niet kan, ik dan het gevoel krijg dat ik gebruik maak van deze nare situatie. Misschien vinden mensen dat dan gek ofzo, maar dit voelt niet goed. Probeer je vrije tijd te gebruiken voor beeldmateriaal en voorbeelden voor in je salon. Als wij dan straks weer los kunnen, dan kun je ook echt knallen en kun jij je klanten verblijden dat je weer open bent én dan ook nog met nieuwe nail art! Ikzelf pak de salon aan, met schilderwerk en andere aanpassingen. Ik wil er op alle fronten klaar voor zijn als we weer aan de slag kunnen!

 

 

Anne Tuttel