Step by-step: Autumn fog

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

Vrolijke bloemen maken plaats voor vallend blad. Frisse kleuren gaan over in een warme tint. Zonnestralen veranderen in mist. De herfst is begonnen! In dat thema ontwierp Yvonne Klomp dit prachtige nail art design dat perfect aansluit bij het seizoen.

Yvonne maakt bij model Romée de ballerina shape, dat is een taps toelopende nagel. Deze vorm zien we steeds vaker terug in het modebeeld. Ze kiest voor mat brons in het design, omdat deze kleurcombinatie goed past bij de herfsttinten. De kleine parels aan de zijdes van de nagels zorgen voor een speels accent en als kern van de bloem kiest Yvonne voor een grotere parel op de ringvinger. We zien bloemen vaker terug in een voorjaarsdesign, maar ze wil hier laten zien dat het ook in een herfstthema past. Daarom is bij deze nail art gekozen voor een bronzen bloem.

De basis van de nagel

Yvonne maakt de basis van deze nagel met een NailPerfect Premium sjabloon (1). Op dit sjabloon heeft ze een omgekeerde baby boom nagel gemaakt die ze vervolgens pincht. De baby boom nagel is opgebouwd met NailPerfect Acryl Poeder Makeover Peach en Soft White (2). Yvonne vijlt de nagel in vorm met de 100 en 180 grit vijl. Ze egaliseert de nagel verder met de 180 grit buffer. De lower arch vijlt ze met de NailPerfect Wood File, deze vijl is zo dun dat er een mooie scherpe haarlijn mee gecreëerd kan worden.

Extra touch

Yvonne brengt de No-Cleanse Top Seal Crystal Dust op drie vierde van de nagel aan (3), hiermee creëert ze een glinsterend effect. De top van de nagel houdt ze rustig met de No-Cleanse Top Seal (4). Hierdoor blijft de Makeover Peach goed zichtbaar.

De ringvinger stap-voor-stap

Yvonne maakt met een Fineliner penseel een bloem op de nagel (5). Met de Foil Design Gel brengt ze in dunne lijnen eerst de bladeren van de bloem aan (6) en vervolgens de krullen (7). Nadat de gel 30 seconden is uitgehard in de ledlamp, kan ze met de Transfer Foils aan de slag (8). De Foil Design Gel is hoog gepigmenteerd, heeft een dikkere viscositeit en door de sterke plaklaag is dit ideaal te gebruiken in combinatie met Transfer Foils. Hier werkt Yvonne met een gouden matte Transfer Foil die ze in het design drukt (9). Hiermee creëert ze een goud en mat effect in de zwarte omlijning (10). Door te spelen met plaatselijke druk van de folie in de gel, bepaal je in hoeverre de zwarte lijnen bedekt worden met folie. Yvonne heeft gekozen voor een vintage look, door hier en daar de druk te verminderen (11). Met NailPerfect No-Cleanse Top Seal verzegelt Yvonne het design, deze laag laat ze 60 seconden in de ledlamp uitharden (12). Om het nail art design af te maken legt Yvonne in de kern van de bloem eerst een druppel NailPerfect Crystal Clear gel, waarna ze vervolgens de grotere parel in het midden van de nagel plaatst. Tot slot wordt de nagel 30 seconden uitgehard in de ledlamp (13).

Tip: Wanneer je de Transfer Foil zonder handschoenen aanbrengt, dan is het handig om de achterkant van de folie eerst met een Celstofdepper en Blue Scrub vetvrij te maken. Maak ook je eigen vingertoppen vetvrij met Blue Scrub. Hierdoor krijg je geen vette vingers op de folie en heb je een mooier resultaat.

Tip: Als je de No-Cleanse Top Seal laat uitharden in de ledlamp, laat de warmte er dan even drie tellen van af gaan, voordat je de nagelriemolie aanbrengt. Doe je dit niet, dan kan het de glans teniet doen.

Tip: Heb je geen No-Cleanse Top Seal Crystal Dust, dan heeft Yvonne een andere optie: meng een paar druppels No-Cleanse Top Seal met Mix & Mingle glitters en breng dit vervolgens aan op de nagel.

 

 

Ontwerp en uitvoering: Yvonne Klomp, model: Romée Hoendervangers, fotografie: www.getinthepicture.nl, tekst: Natascha Droste.