Nail art voor handen én voeten

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

Bijna iedereen houdt van kersen. Vooral als je ze rechtstreeks bij fruitgaard koopt of zelf plukt. Hing jij vroeger ook een ‘tweeling-kers’ aan je oorschelp? Je klanten vallen zeker als een blok voor dit schattige en toch frisse kersendesign.

Zelfs als je nog nooit nail art hebt gemaakt, gaat dit ontwerp je zeker lukken. Het is een van de simpelste en snelste printjes die we ooit aan je hebben laten zien en je hebt er maar twee kleuren Gelpolish voor nodig. Toch ziet het er geweldig leuk en vrolijk uit. En perfect voor dit kersenseizoen!

Stap-voor-stap

Sija bereidt de nagel voor. Ze desinfecteert de nagelplaat met Nail Cleanser, verwijdert de cuticle (de huidresten op de nagelplaat) en freest de nagel dof met een Diamond Cuticle Bit (1). Ze verwijdert het stof uit de nagelriemen met een pusher en neemt de nagelplaat nogmaals af met Nail Cleanser (2). De basis is een dunne laag Building Base Cover Gel for Gelpolish. Ze egaliseert de ribbels in de nagelplaat door er wat Building Base Cover Gel for Gelpolish in te laten lopen (3). Ze laat de Cover Gel 30 seconden in led uitharden. De nagels krijgen twee lagen Gelpolish in de nieuwe kleur White is White (4). 

De tweede laag zorgt voor perfecte dekking (5). De Gelpolish moet 30 seconden per laag uitharden. Met een groene vrushpen en donkergroene Gelpolish Jungle Jane on Heels (nummer 315) tekent Sija de wat dikkere takjes (6). Aan ieder takje komt een dun streepje, dat is het steeltje waar de kersen aan hangen. De kersen zijn simpelweg stipjes met een marble pen, gedoopt in Lamborghini Red (nummer 244). Sija verdeelt de stipjes over de steeltjes (7). Ze laat de kersjes anderhalve minuut uitharden. Als toplaag gaat er een Soak Off Top Gel overheen, die 30 seconden moet uitharden (8). Daarna verwijdert Sija de plaklaag met Finishing Wipe.

 

Tips van Sija

Om de nagel te egaliseren lak je een dun laagje Building Base Gel over de hele nagel. Daarin laat je druppeltjes vallen in kuiltjes of oneffenheden en die laat je wegvloeien in dit niet uitgeharde dunne laagje. Als je ziet dat de lichtvallijn recht loopt, is het product egaal. Loopt de lichtvalstreep in een S-vorm, dan zit er nog een kuiltje of oneffenheid in. Laat de gel 30 seconden uitharden. Breng bij de eerste laag vooral niet te veel Building Base Gel in één keer aan om te voorkomen dat de gel gaat ‘hangen’ bij de sidewalls. Meer egaliseren? Na het uitharden breng je weer een dun laagje aan over de hele nagel en druppel je waar nodig extra Building Base Gel Cover in een ribbeltje. 

De eerste laag Gelpolish moet je altijd bijwerken langs de nagelriemen met een groene vrushpen of ander smal penseel. Zo voorkom je lifting van je product. In plaats van gekleurde Gelpolish kun je ook nagellak gebruiken voor de kersen. Dan kun je de nagel beter afwerken met aan de lucht drogende topcoat.

Tekst: Petra Teunissen, ontwerp en uitvoering nail art: Sija Versluis, Magnetic Nail Academy Soesterberg, model: Petra, materialen en cursussen: Magnetic Nail Design, fotografie: www.getinthepicture.nl.