Nail Art

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

Warme avonden, zwoele nachten, verleidelijke handen… deze prachtige nail art van Selina Gulamhussein lijkt zo weg te komen uit een van de sprookjes van Duizend-en-één-nacht.

 

Geïntrigeerd? Kijk dan snel hoe deze nail art tot stand is gekomen.

Maak om te beginnen eerst een ‘edge nagel’ van acryl of gel zoals je gewend bent. Buff vervolgens alleen de vrije rand met een Astonishing Nails Buff It 100/180 grit.

Hierna teken je met een NailPerfect Angular Penseel en Astonishing Nails Impression Gel Paste Bronze de smile line.

Nadat de smile line is getekend trek je de gehele kleur over de vrije rand zodat deze helemaal bedekt is. Hard uit onder de led lamp (1 minuut) of uv-lamp (drie minuten).

Om het 3D design op de nagel te creëren mix je met een spatel een bolletje NailPerfect 3D Embossed Gel White en een schepje NailPerfect Acrylic Powder Mega White om een nog dikkere substantie te krijgen (mix ratio = 1:1).

Breng met een spatel de gemixte substantie op de nagel aan. Verspreid het product met de spatel richting de vrije rand. Zorg dat het dik genoeg wordt aangebracht om er met een Dotting Tool het 3D design in te creëren.

Creëer het 3D design met de NailPerfect Dotting Tool.

Hard de gemixte substantie uit onder de led lamp (1 minuut) of uv-lamp (drie minuten).

Nadat het 3D design is gemaakt kleur je deze in met een NailPerfect Angular Penseel en Astonishing Nails Impression Gel Paste Bronze. Hard uit onder de led lamp (1 minuut) of uv-lamp (drie minuten).

Om de ‘Liquid Stone’ te creëren gebruik je de volgende producten: NailPerfect LED/UV Flaweless Soak Off Gel, NailPerfect No-Cleanse Top Gel, NailPerfect Oval Gel Brush en Flakes.

Allereerst leg je een druppel NailPerfect No-Cleanse Top Seal tegen de smile line aan op de vrije rand om er vervolgens de flakes in te leggen.

Leg met de NailPerfect Dotting tool de flakes in de No-Cleanse Top Seal en hard uit onder de led lamp (1 minuut) of uv-lamp (drie minuten).

Creëer met de NailPerfect LED/UV Flaweless Soak Off Gel de ‘Liquid Stone’. Dit doe je door een grote druppel Flaweless Soak Off Gel precies op de plaats te leggen waar je de flakes hebt neergelegd.

Wanneer het product gaat lopen, bijvoorbeeld met warmer weer, houd de nagel dan even ondersteboven om het product op de juiste plaatst te krijgen. Hard uit onder de led lamp (1 minuut) of uv-lamp (drie minuten).

Het design rondom de ‘Liquid Stone’ maak je door dezelfde substantie als die rondom de ‘Liquid Stone’ te plaatsen. Maak hier ook weer hetzelfde design als dat je eerder hebt gedaan met de NailPerfect Dotting Tool. Hard deze substantie uit onder de led lamp (1 minuut) of uv-lamp (drie minuten).

Kleur vervolgens weer het nieuwe design in met Astonishing Nails Impression Gel Paste Bronze. Hard uit onder de led lamp (1 minuut) of uv-lamp (drie minuten). Creëer de accenten met het NailPerfect Artistic Painting Fineliner Penseel en de Impression Gel Paste Gold. Hard vervolgens weer uit.

Om het matte effect te creëren strijk je de nagel af met NailPerfect Matte Top Gel. Doe dit alleen op de vrije rand. Hard uit onder de led lamp (1 minuut) of uv-lamp (drie minuten). Verwijder vervolgens de plaklaag met een Gel Sponsje en NailPerfect UV Cleanser.

Om de ‘Liquid Stone’ eruit te laten springen maken we deze weer glanzend met de NailPerfect No-Cleanse Top Seal. Hard uit onder de led lamp (1 minuut) of uv-lamp (drie minuten).

Als finishing touch plaats je met een Dotting Tool en NailPefect Glue de strassteentjes. Laat de lijm eventjes drogen en de nagel is klaar.

Nagels: Selina Gulamhussein, foto’s: getinthepicture.nl, locatie: Beauty Company, Veldhoven