Q&A met Jan Arnold

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

CND is een van de meest toonaangevende merken in de nagelindustrie. Daarom vroeg Prof Nail Jan Arnold, een van de Amerikaanse oprichters van CND, naar de trends en alle rare dingen die ze in de afgelopen jaren heeft meegemaakt.

Wat is het raarste dat je hebt meegemaakt?
“Er was een fashion week waar Kimora Lee Simmons haar Baby Phat collection een Russisch tintje wilde meegeven. Ik herinnerde me een nagelwedstrijd in Rusland waar een nagelstylist kleine militaire badges had gemaakt van liquid, poeder en gel. Kimora was zo enthousiast dat ze er gelijk 50 bestelden voor haar show. De Russische stylist was twee maanden bezig geweest voor tien badges, maar de show van Kimora was al over een week. Mijn team was doodop, maar kreeg het voor elkaar! Ze hadden 50 geweldige nagels gecreëerd en iedere fotograaf zetten ze vervolgens op de foto. Het was het begin van de nail art trend. En herinner je nog de show van Libertine spring/summer 2016 met de fuzzy nails? Ze gingen viral op het internet!”

Wat kunnen we nog verwachten voor dit jaar?
“De split-style manicure is de nieuwste trend en vooral hot op de catwalks. Dat betekent een compleet andere look op iedere hand. Denk dan aan ‘tough and fluff’ en ‘smooth and rough’. Vergeet de accentnagel, maar ga helemaal los! Het belangrijkste aan deze trend is het grote contrast in textuur en kleur. Een hand zacht en helder, de andere hand donker en edgy. Matchy-matchy is echt verleden tijd.”

Welk advies kun je de Nederlandse nagelstylisten geven?
“Onderschat nooit je talent en persoonlijkheid die je tegenwoordig moet hebben om een succesvol nagelstylist te zijn. Geloof in jezelf, blijf trouw aan je ambities en hou van wat je doet. Wanneer je houdt van wat je doet, zul je het vak met passie uitvoeren.”

Welk land staat bekend om de mooiste nagels?
“Korea en Japan! Alles wordt uitgevoerd in perfectie.”

Hoe ontstaan de kleurcollecties?
“Het begint allemaal met een goed verhaal en een moodboard. Maar het leukste is om een collection girl te creëren. Sommige zijn glamoureus, de ander grungy. Inspiratie voor een collectie komt overal vandaan: van de natuur tot street art in New York en alles hier tussenin.”

Nail art en social media?
“Het grote verschil tussen nail art nu en nail art jaren geleden is social media. Nail art zie je o-ve-ral. De vraag naar nail art wordt sinds social media ook steeds groter. Het is namelijk de perfecte accessoire.Je kunt social media ook heel goed inzetten als promotie voor je salon. Want die mooie nail art, heb JIJ gemaakt.”