Salon design: Abstract macaron

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

Deze maand laat Anne Tuttel, educator Naildesign bij Facefacts Academy, deze kleurrijke step by step ‘Abstract Maracon’ zien.

Step 1 

Met de One step gel van Marilynails heb ik de ondergrond gemaakt (nr. 24 Pistachio Macaron) Vervolgens heb ik de nagel afgelakt met een matte topgel.

Step 2

Bij de tweede stap heb ik met een hoog gepigmenteerde nail art gel de bloem bladeren gezet. Dat kun je met de one stroke techniek doen maar dit kan ook met een plat penseel door de kleuren in elkaar te blenden. Wel is het belangrijk dat je gel genoeg pigment bevat anders zie je het niet goed genoeg op de donkere ondergrond en lichte kleuren van de bloem. De bladeren hoef je niet tegen elkaar aan te plaatsen.

Step 3

Nadat ik de gel heb uitgehard ga ik stap 2 nogmaals herhalen omdat ze kleuren dan helderder zijn en mooier dekken. Tussendoor hard ik deze weer uit in de UV- of LED lamp. En vervolgens omlijn ik de bladeren met een zwarte gel paint.

Stap 4

Zet nu met een dottingtool kleine ‘vlekjes’ in het hart van je bloem en hard deze uit in de uv- of led-lamp. Vervolgens zet je met een witte nail art gel stipjes in de zwarte vlekjes. De zwarte lijnen die je in stap 3 hebt gemaakt werk je af met witte nail art gel. Je kunt er voor kiezen om het design nog iets op te ‘pimpen’ met krullen en abstracte vakjes. Uitharden en klaar!

Fotografie: Michel Zoeter
Design: Anne Tuttel @ Facefacts Academy