Salon design: Autumn Leaves

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

Deze keer laat Anne Tuttel, educator Naildesign bij Facefacts Academy, de salon art ‘Autumn Leaves’ zien.

Step 1

Begin op een witte ondergrond. Gebruik hierop een matte top coat om de nagel af te sealen. Op deze manier blijft de gellac van stap 2 beter staan en loopt het dus niet uit. Hierdoor kun je meerdere bladeren tegelijk doen zonder tussendoor vast te zetten in de lamp (freeze). 

Step 2

Maak de basis van de bladeren, meng je gelpolish kleuren met een no wipe top coat 50/50. Zo worden je kleuren minder dekkend en kun je de basis ‘zacht’ neerzetten. Hard je design uit in de lamp. 

Step 3

Bij de aanzet van sommige bladeren heb ik de puntjes iets dekkender gemaakt met dezelfde kleur gelpolish zonder deze te verdunnen. Je creëert meer diepte in je blad. De nerven van het grote blad heb ik gemaakt met een donkerpaarse kleur, ook deze heb ik verdund met een no wipe top coat zodat het niet te hard oogt. Daarna heb ik op sommige stukken met een neon roze gelpolish vlakken neergezet, verdun deze niet. 

Step 4

Met een zwarte ‘glassy’ gellac heb ik de schaduw langs de bloem gemaakt. Omdat het een laag gepigmenteerde gellac is kun je je uitloop heel transparant laten verlopen en dat scheelt weer tijd. De bloem werk je hierna af met een witte gel paint, hoog in pigmentatie, wat meer diepte geeft. Werk je design af met bijvoorbeeld een ‘bolletjes ketting’. Nu nog even in de lamp en klaar.

Fotografie: Michel Zoeter Design: Anne Tuttel @ Facefacts Academy, www.facefactsacademy.nl