Salon design: Pink Panther

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

Deze keer laat Anne Tuttel de step by step ‘Pink Panther’ zien.

Step 1 

Met potlood (op een kale ondergrond, buffer) heb ik in grote lijnen het gezicht getekend. 
Ik werk met stipjes als ik een lange lijn moet maken. Zo kan ik van stip naar stip werken en weet ik dat de lijn recht loopt. Omdat de nagel rond loopt is het soms moeilijk om in een keer een lange lijn te tekenen.

Step 2 

De achtergrond vul ik op met gellac en laat de kleuren van de achtergrond deels in elkaar overlopen. De sterren laat ik in een kleur. Deze hard ik uit in de lamp (kleuren achtergrond  Crystal Nails 3s60 & 3s96).

Step 3 

Ik vul de vakjes op met gellac en hard deze tussendoor kort uit in de lamp. Zo beschadigt niet het hele design wanneer je er per ongeluk tegenaan komt. Als je nu een lijntje tegenkomt dat je niet strak getekend hebt (stap 1), kun je deze met gellac nog aanpassen (kleuren neus en ooglid: crystal nails 3s66. Kleur gezicht: Marilyn nails gel flow 4 summer peony). Hard het design uit in de lamp.

Step 4 

Omlijn de sterren en vul de ogen in met wit. Hard dit uit in de lamp. De ogen maak je eerst wit omdat je hierna met een neon geel de ogen gaat opvullen. De kleur springt er mooier uit. Omlijn het gezicht met een fineliner en hoog gepigmenteerde paint gel. Hier en daar kun je met witte gellac een highlight zetten om het design minder ‘plat’ te  maken.  Hard je design uit in de lamp top coat erover en klaar!