Salon design: Geest uit de fles

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

Deze keer laat Anne Tuttel, educator Naildesign bij Facefacts Academy, de step by step ‘Geest uit de Lamp’ zien.

stap 1 

Maak op een nude ondergrond (acryl, gel of gellac) de richtlijnen van je tekening. Die zet je met een potlood op een matte ondergrond. De achtergrond matteer je door het zetten van een matte top coat. Wanneer je met acryl of gel werkt kun je de buffer vijl gebruiken. Zorg ervoor dat de ondergrond egaal is en er geen diepe krassen meer op de nagel liggen. Ik vind het zelf fijn om bovenaan met het gezicht te beginnen. Eerst teken ik de buitenkant van het gezicht en dan zet ik stipjes waar de ogen, mond en neus komen te staan. 

stap 2

Nu vul ik het grootste gedeelte in met blauwe paint gel, deze bevat veel pigment en dekt snel. Met twee keer een dun laagje is het gezicht egaal. Zorg ervoor dat je dun werkt en de gel paint tussendoor goed uithard in de uv- of ledlamp. 

stap 3 

Vul met een fine liner penseel de witte vakken van de tanden in. Hard dit uit in de uv- of ledlamp. De mond doe ik met een rode kleur en bij de aanzet van de tong blend ik een klein beetje paint gel in met donkerrood. Het staartje doe ik met dezelfde pigment gel als de omlijning (pigment gel van Slowianka is een vloeibaar pigment dat je mengt met no wipe top coat, hierdoor is de gel erg dun maar wel goed dekkend). 

stap 4

Nadat je alle vlakken ingekleurd hebt kun je beginnen met de omlijning. Hard tussendoor even je design uit. Zo voorkom je dat je het uitveegt of beschadigd. De achtergrond heb ik ingekleurd met een mint groene gellac, zo blijft het een beetje in de ‘cartoon style’. 

Credits:
Fotografie: Michel Zoeter
Design: Anne Tuttel @ Facefacts Academy