Tracey Lee over het Coronavirus

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

We leven op dit moment in een rare wereld. We worden compleet overspoeld door de verschrikkelijke gevolgen van het Coronavirus. Dit heeft veel gevolgen voor iedereen en dus ook voor jou als nagelstylist. We vroegen Tracey Lee hoe zij hiermee omgaat.

Waar heb je het meeste last van qua werk tijdens deze crisis?

Zoals veel van mijn collega-stylisten heb ik ook besloten om mijn salon dicht te gooien en voor mij gaan mijn geplande klassikale trainingen ook niet door. Waar ik het meest last van heb is de onzekerheid van hoe de situatie eruit ziet na deze crisis? Maar, ik heb hier natuurlijk geen antwoord op, dus ik moet ervoor zorgen dat ik de tijd gebruik om ideeën op te doen om mensen te blijven inspireren/motiveren en ook voor het moment dat wij weer volop kunnen beginnen.

 

Wat heb je bedacht om ‘gezien te blijven’ in deze situatie?

Ik moet eerlijk zeggen dat dat voor mij een beetje hetzelfde blijft als vóór deze situatie. Ik probeer om via social media nog video’s te plaatsen om collega’s te inspireren. Vanuit Beauty2trs hebben wij enkele gratis lessen voor nagelstylisten en er komt ook een live sessie waar nagelstylisten hun vragen kunnen stellen aan mij en Tracy Shelverton. 

 

Hoe blijf je positief en hoe zorg je ervoor dat je klanten/opdrachtgevers straks weer terugkomen?

Ik vind de situatie spannend, maar positief blijven is voor mij de enige optie. Door zelf positief te blijven kan ik ervoor zorgen dat als een van mijn collega-stylisten zich minder goed voelen dat ik een luisterende oor kan zijn voor ze, meer kunnen we toch niet doen. 

Ik weet niet of klanten straks terugkomen (iedereen wordt hier op hun eigen manier door geraakt, financieel of qua gezondheid), maar voor mij nu meer belangrijk is om er voor ze te kunnen zijn en te ondersteunen waar mogelijk. Klanten kunnen me bereiken met hun vragen over de thuiszorg van hun nagels en voor mijn opdrachtgevers probeer ik waar mogelijk hun producten mee te nemen in mijn video’s om ze ook waar mogelijk te ondersteunen.

 

Heb je een tip voor collega-stylisten?

a. Dit is de optimale tijd om je extra tijd te gebruiken om nieuwe designs te ontdekken – of zelf te experimenteren of nieuwe technieken te proberen geïnspireerd door alle leuke video’s die momenteel wordt geplaatst. Creëer een set tips met je nieuwe design en bewaar deze voor als we weer aan het werk kunnen gaan – de klanten hebben dan super leuke nieuwe ideeën om uit te kiezen.

Maak een contentkalender – wat zijn leuke momenten later in het jaar waar klanten komen voor leuke designs: zomervakantie, Halloween, feestnagels – gebruik deze tijd om alvast vooruit te denken met je designs en/of kleuren. Maak hier alvast leuke foto’s van om later in het jaar te gebruiken. Want als wij weer aan het werk zijn, hebben wij hier niet altijd tijd voor.

Color Swatching is ook leuk: vijf tips op een hand met vijf kleuren – als jij het niet bij jezelf wilt doen, gebruik dan colorpops of tips of een oefenhand. Kleuren van het seizoen, soortgelijke kleuren maar dan net wat anders om de verschillen te laten zien. Vergeet niet de namen op te schrijven voor later.

b) Heb jij een gel/acryl/acrygel techniek nog niet onder de knie, nu is de tijd om het te oefenen. Gebruik hiervoor Minx Coat (gorge.nl) als een basis op je natuurlijke nagel, dan kan je daarna de verlenging makkelijk met aceton verwijderen en opnieuw beginnen. Geen beschadiging voor de natuurlijke nagel en een leuke manier om meerdere keren te oefenen. Hier is de Silicone Oefenhand (www.crystalnails.nl) ook heel handig voor.

c) Houd contact met je klanten – laat ze weten dat als zij vragen hebben over de verzorging van hun eigen nagels zij bij jou terecht kunnen. Maak het voor hun ook leuk – laten ze jou foto’s sturen van hoe zij hun nagels gelakt hebben! Een keertje de rollen opgedraaid – maar meer belangrijk – op dit manier laten wij zien dat zij belangrijk zijn voor je.

d) Heb jij gellak kleuren die niet goed lopen? Misschien een idee om ze te combineren in een design om de verkoop hiervan te stimuleren als wij weer aan de gang gaan. Of anders de oefenhand gebruiken en met deze kleuren lakken. Hier zou je mooie foto’s van kunnen maken om te delen via social media. Dit is meteen ook een mooi moment om foto’s te oefenen en om gezien te blijven en uiteraard om interesse te wekken voor deze kleuren.