Maak je eigen strass-steentje

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

Tracey Lee laat je in deze step by step een leuke manier zien om je eigen unieke strass-steentjes te creëren. Om tijd in je salon te besparen kun je ze ook van te voren kunnen maken en tijdens de behandeling aanbrengen.

Zoek eerst de juiste maat mal van de ‘Jewel Forms’ van Wildflowers. Gebruik een Clear Gel om een eerste laag in je mal te creëren. Ik gebruik hiervoor Brisa Gloss Top Gel. Hard je eerste laag uit.

Breng een tweede laag Clear Gel aan en voeg dan je gedroogde bloem toe. Hier kun je ook kiezen om flakes, glitters, steentjes en andere elementen toe te voegen om een andere type strass-steen te maken. Hard deze laag uit. Voeg daarna meer Clear Gel toe, totdat de gel egaal is met de bovenste rand van het malletje.

Breng een dun laagje witte Gel Paint of Gel Polish aan om een achtergrond te creëren voor je strass-steentje. Hard deze uit.

Verwijder voorzichtig je steentje uit het malletje.

De natuurlijke nagel is verstevigd met een dun laagje acryl. Breng twee lagen ‘Ocean Breeze’ van Lilly Nails aan. Hard dit 30 seconden uit per laag. Met een gel sponsje dep ik op het oppervlakte om de overtollige gel te verwijderen.

Met Yours ‘White Light’ Stamping Lak, breng je een laagje aan bovenop het design waarmee je gaat stempelen. Ik heb gekozen voor Yours Loves Tracey ‘Off the Cuff’ stempelplaat. Met je Yours Scraper verdeel je de lak over het volledige design. Zet niet te veel druk tijdens het verdelen anders haal je te veel van de stempellak weg.

Rol je Yours Stamper over je design. Geef hier ook niet te veel druk, het is niet nodig. Doordat de Yours Stamper doorzichtig is, kun je goed zien precies waar jij je design gaat plaatsen. Rol je design van links naar rechts of rechts naar links af op de nagel.

Breng een bolletje acryl aan en plaats je strass-steentje op je nagel. Dit is ook mogelijk met gel.

Breng een dun laagje Clear Gel aan en plaats je ketting in je gel laag.

Knip extra lengte van de ketting weg met een tang. Hard deze laag uit. Gebruik daarna een Top Gel zonder plaklaag en breng nog een laagje tegen de ketting aan om ervoor te zorgen dat het niet loslaat.