Trend alert: feestdagen nail art

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

Dit is Trend Alert, waarin Jessica Scholten elke maand drie trends uitlicht die jou en je klanten kunnen inspireren. Een soort mini obsessies die haar helpen om een kader aan haar creativiteit te geven. Deze trends zijn perfect voor de feestdagen. Ook al kun je ze niet bij de klant maken, maak je eigen nagels dan helemaal festive ready met deze trends. 

Heb jij dat ook, dat je zo ontzettend veel inspiratie online en om je heen ziet, dat je gewoon niet meer kunt kiezen? Dit is een van de redenen dat de helft van de tijd mijn nagels er nog steeds als een wit canvas uitzien. Je ziet soms door de bomen het bos niet meer door alle geweldige creaties die je online of bij je in de salon voorbij ziet komen. Een van mijn beste vriendinnen, Floor Kleyne, die ook vaak trainingen geeft in LAKWERK, kwam het een geniale tip om gewoon te werken met een obsessie en daarvan afgeleid je art voor die periode te bepalen, totdat je weer iets anders tegenkomt wat op dat moment je interesse heeft. Hierdoor geef je jezelf kaders en is het voor jezelf, maar ook voor je klant veel makkelijker om iets te kiezen. Zie het als een soort leidraad waar je je werk op kan baseren. Dit kan een kleur zijn, of een bepaalde structuur, een techniek waar ik op dat moment gefascineerd door ben, noem maar op. Elke editie van ProfNail neem ik je mee in mijn hoofd en leg ik uit welke drie trends voor mij een belangrijke rol spelen en hoe je deze vervolgens kunt vertalen naar nagels.

Ik hoop je te kunnen inspireren en zie graag jouw creaties voorbijkomen, met de #profnailtrendalert. Vind je het leuk om tips en/of feedback van mij te krijgen? Stuur me een berichtje en ik help je graag!

Trend 1: GLITTER PARTY

Oeeeeeeh yea! Het glitterseizoen is weer aan. I love it. Eerlijk, er kan niet genoeg glitter aanwezig zijn. Blij ben ik altijd dat mijn klanten het deze tijd van het jaar helemaal met me eens zijn en dat de glitters weer tevoorschijn gehaald mogen worden. Want ja, wie wordt er nou niet blij van dit feestje op je nagels? Het liefst kies ik voor een full glitter set met meerdere soorten glitters door elkaar. Daarnaast supersnel om te maken, en als je mij een beetje kent dan weet je dat ik houd van snelle art, dus daar past dit lookje helemaal bij.

Trend 2: FROZEN

Dit komt eigenlijk een beetje voort uit de nieuwe collectie van Essie. Die dit jaar in plaats van wat donkere kleuren juist allemaal transparante iridescent kleuren had. Door deze over een witte of lichtblauwe kleur te lakken, krijg je echt dat snowy frozen effect. Mega leuk want het is wat vernieuwender dan alle donkere kleuren die we meestal deze tijd van het jaar aan het lakken zijn.

Trend 3: TOUCH OF SILVER

De derde trend is de touch of silver. Vooral rond de feestdagen hebben we de neiging om wat eerder naar gouden nagellak te grijpen. Maar dit jaar zijn we in de stemming voor wat anders en ruilen we het goud in voor zilver. Iets onverwachter, lekker fris en ijskoud, net als de winter. Je kan de touch of silver zo gek maken als je zelf wilt. Denk aan een zilveren french of een klein stipje met een swarovski steentje of een zilvere fade. Voor iedereen wat wils en te kiezen in moeilijkheidsgraad.