Peta Klaassen beantwoordt jouw ondernemersvraag

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

Wel of geen personeel in dienst nemen?Peta Klaassen beantwoordt deze week de ondernemersvraag: ‘Wel of geen personeel?’ Zij is business consultant, zelfstandig ondernemer en schrijft onder andere Nail Sales voor ProfNail. Vanuit haar expertise en een heldere kijk op zaken beantwoordt zij graag jouw vragen op het gebied van communicatie, sales of een ander onderwerp. Met als doel jouw bedrijf sterker te maken en natuurlijk meer winst te halen uit jouw onderneming.

Wel of geen personeel in dienst nemen? 

Vandaag helpt Peta je met de volgende vraag:”Wel of geen personeel in dienst nemen? Ik werk nu nog alleen maar denk erover nog iemand aan te nemen omdat ik het te druk heb. Waar moet ik aan denken?”

Your steps to succes!

  1. Ga rekenen! Oftewel kijk of het financieel haalbaar is om iemand in dienst te nemen, er komen heel wat kosten bij om iemand in dienst te nemen. Denk aan de te betalen loonbelasting, het vakantiegeld, een verzuimverzekering en andere kosten die er bij komen.
  2. Bepaal wanneer je hulp nodig hebt! Ook nu ga je aan het rekenwerk, wat zijn je drukste dagen, tijden ? Hoeveel uur in de week heb je assistentie nodig en vooral denk na over wat je verwacht van de medewerker.
  3. Bedenk van te voren welke ‘target’ de nieuwe medewerker moet halen. Het heeft alleen maar zin om iemand aan te nemen als je er zelf ook aan gaat verdienen.
  4. Bereid je goed voor zodat je weet dat je een goed contract hebt, verdiep je erin zodat je weet wat je wel en niet mag opnemen in het contract. Bijvoorbeeld wel/geen proeftijd en of je al dan niet een concurrentiebeding mag opnemen.
  5. Als je beslist iemand aan te nemen, sluit dan in het begin een contract af voor een bepaalde (korte) tijd. Je kunt dan zien of er een klik is en hoe de samenwerking verloopt zonder dat je het gevaar loopt dat je ‘jaren’ aan iemand vast zit.

“Je bent toe aan personeel als je veel klanten moet weigeren en de wachttijd voor de klant niet meer te overzien is”

Heb jij zelf ook een ondernemersvraag? Stuur dan een mailtje naar redactie@prof-nail.nl

De vorige ondernemersvraag was: wel of niet een eigen nagelstudio? In dit artikel lees je de steps-to-succes van Peta!