Salon verbouwen, hoe bereid ik mij voor?

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

Onze sales expert Peta Klaassen geeft je tips op verschillende kwesties. Dit keer over het verbouwen van je bedrijf. De vraag: “Ik ben een aantal jaren geleden begonnen met mijn bedrijf. Ik zie dat het tijd wordt dat het interieur van mijn salon wordt verbouwd maar ik zie er tegenop. Niet alleen de werkzaamheden maar ook de kosten, hoe kan ik me hier goed op voorbereiden?”

Your steps!

 

  1. Het is goed dat je hierover nadenkt, er zijn genoeg bedrijven die denken dat ‘het nog wel kan’ terwijl het klantenaantal daalt. Meegaan met de tijd is nodig voor een actieve onderneming.
  2. Bepaal allereerst je budget, wat heb je te besteden? En, niet onbelangrijk: in hoeveel tijd wil je deze investering terugverdiend hebben?  Wees reëel zodat je weet wat je kunt besteden.
  3. Bepaal je stijl door bijvoorbeeld een moodboard te maken met jouw interieurstijlen. Dat geeft je een goed beeld zodat je op basis daarvan de volgende stappen kunt zetten.
  4. Vraag bij diverse saloninrichters/aannemers offertes op, wees kritisch op hen en op jezelf. Als je in een showroom bent kom je al gauw in de verleiding, dus blijf met beide benen op de grond staan.
  5. Als je besloten hebt om te verbouwen, bepaal dan het juiste moment. Als je dicht moet of overlast gaat krijgen door de verbouwing,  kies dan een periode dat het rustig is in jouw salon en zorg daarna voor een knallende heropening.

 

Je klant voor de zoveelste keer te laat? Peta geeft raad.