Vakantie-inspiratie voor ondernemers

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

Hoewel de meeste collega’s net twee maanden werkloos thuis hebben gezeten, voelde de Corona-lockdown allesbehalve als een vakantie. We hopen dan ook dat je ergens in de komende maanden vrij kunt nemen voor een échte vakantie. Dan rust je niet alleen uit, maar doe je ook inspiratie op voor je studio.

Het hele jaar heb je het gevoel dat de tijd je als een zandkorrel door je handen glipt. Je gaat op maandagochtend aan je nageltafel zitten en voor je het weet, is het vrijdagmiddag. Op vakantie lijken de dagen veel langer te duren. Eindeloos laat je zandkorrels door je handen stromen. Uren drijf je in het zilte water. Dat is het effect van echte vrije tijd. Het resultaat van vertragen en onthaasten. Juist door dit effect profiteer je, zowel geestelijk als lichamelijk, optimaal van die ontspanning die vakantie biedt. 

Goed voor ideeën 

Het grappige is: terwijl je zo ontspant, komen er vaak allerlei ideeën in je op. Tijdens een middagje shoppen zie je leuke winkelinterieurs, die je inspireren om met de inrichting van je studio aan de slag te gaan. De wijde uitzichten vanaf bergtoppen helpen je om ‘out of the box’ te denken: ineens zie je de oplossing voor een knagend bedrijfsprobleem. Je hebt de tijd om eindelijk dat ondernemersboek grondig te lezen. Zittend op een terras kijk je je ogen uit. Vooral als je naar het buitenland gaat, zie je de mooiste vrouwen flaneren. Wat dragen jonge vrouwen daar? Wat doen ze met hun nagels? En hun teennagels? Kun jij die leuke print van dat strandjurkje namaken op een nagel? Sla al die ideeën direct op in je telefoon of maak een snelle schets in een vakantiedagboekje.  

Vakantiegevoel thuis

Ondernemen is als een spannende beachvolleybal game. Je zet je honderd procent in om de bal te raken en punten te scoren. Thuis ga je na het winnende punt direct door met het volgende potje. Op vakantie neem je na het fluitsignaal een frisse duik en ga je uitrusten in je strandstoel. Probeer dat vakantiegevoel nog even vast te houden als je weer terug bent in het dagelijkse ritme en alle ballen in de lucht probeert te houden. Neem de tijd om in je eentje op een terras te gaan zitten. Maak af en toe een lange strand- of boswandeling. Ga eens zomaar op je rug in het gras van je eigen tuin liggen om naar de wolken te kijken. Zie zulke uitstapjes niet als tijdverspilling, maar als noodzakelijke inspiratietijd. Je zult zien dat je als ondernemer zo het hele jaar vakantiefris blijft.