Valentijnsdag in je studio

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

Valentijnsdag is al snel! Heb jij je studio al versierd voor de ‘grote dag van de liefde’? Er worden heel veel handjes vastgehouden als Nederland op 14 februari Valentijnsdag viert. Dan kunnen die handjes maar beter heel goed verzorgd zijn… En: na de lange, stille maand januari is Valentijnsdag ook voor je omzet een broodnodige oppepper.  

Vraag iedere klant deze weken of zij plannen heeft voor Valentijnsdag. Heeft ze gereserveerd voor een romantisch etentje, dan is het vast niet moeilijk om haar te verleiden tot een luxe manicure om haar handen te laten stralen op 14 februari. Als thema voor Nail Art is Valentijnsdag natuurlijk onovertroffen. De creatieve nagelstylist kan deze weken alle kanten op. Met een paar hartjes ben je tegenwoordig niet echt onderscheidend meer. Ga bijvoorbeeld voor de sexy lingeriestijl. Met ‘kanten’ nail art stickers zijn verleidelijke nagels snel gemaakt. Bloemen, vooral rozen, horen bij uitstek bij Valentijnsdag. Tien nagels vol rozen is misschien wat veel van het goede: versier alleen de ringvingers en lak de rest bijpassend rood of roze. Iedere vrouw hoopt met Valentijnsdag op een mooi cadeau van haar geliefde. Je kunt je klanten helpen om hun partner op een idee te brengen: maak een schitterende nail art vol rhinestones op haar ringvinger. En nu maar hopen dat haar lief door de knieën gaat…Valentijn

Cadeaus

Valentijnsdag is hét cadeaumoment na Kerst. In Amerika is het de gewoonte om niet alleen de geliefde een presentje te geven, maar ook ouders, kinderen en de leraren op school. Zover gaan de meeste Europeanen niet. Zelfs als je persoonlijk Valentijnsdag maar een ‘commercieel feest’ vindt, als ondernemer kun je die extra omzet niet laten liggen. Anders kopen je klanten hun cadeautjes bij de drogist. Iedere studio heeft ruimte voor een romantische cadeautafel met rode nagellakken, handcrèmes of cuticle oils met rozengeur en sieraden. Misschien kun je bijpassende lipsticks en lipgloss inkopen? Cadeaubonnen voor behandelingen zijn een must voor gehaaste klanten. Denk je ook aan een cadeautje voor de heren? Valentijnsdag

Verpakking

Bij cadeautjes voor Valentijnsdag is de verpakking nog belangrijker dan met kerst. Veel geliefden nemen hun cadeaus namelijk mee naar een restaurant en leggen het mooie pakje uitnodigend op tafel. Kies uit je collectie roze en rode tinten nagellak met mooie namen en verpak ze in verleidelijke hartvormige dozen. Heb je geïnvesteerd in dure cadeaudozen? Plak dan een sticker van je studio aan de onderzijde. Veel mensen bewaren mooie dozen dikwijls jarenlang en zo blijft jouw naam verbonden aan een bijzonder moment in hun leven. Valentijnsdag is een mooie gelegenheid om de banden met collega-ondernemers aan te halen en creatief samen te werken. Bied een combinatiepakket aan met een restaurant (diner + manicure) of juwelier (ring + nail art). Zo houd jij zelf ook vrienden over aan de dag van de liefde… Haal de romantische decoraties de dag na Valentijnsdag direct weg uit je studio en ga aan de slag met het volgende thema. Het voorjaar lokt! 

Ook voor singles

Jij houdt toch van je klanten? Dat kun je laten zien door iedereen die op Valentijnsdag in de studio komt te trakteren op hartvormige bonbons bij de koffie. De laatste jaren is er op Valentijnsdag trouwens steeds meer aandacht voor singles en mensen met liefdesverdriet. Voor hen is 14 februari geen dag voor roze wolken en rode rozen. Als je weet dat een van je klanten moeite heeft met al die hartjes op sociale media en de winkels, plan haar dan pas na Valentijnsdag in. Of stuur een lief berichtje. Aandacht is wat telt op Valentijnsdag en nagelstylisten zijn heel goed in aandacht geven!