Voor jou geen kunstnagels…

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

Grijp jij meteen naar je acrylpenseel als er een nieuwe klant binnenstapt? Wacht eventjes! Soms zijn kunstnagels niet de juiste oplossing. Deze acht types zijn ongeschikt voor kunstnagels. 

Natuurlijk ben je nagelstylist geworden omdat je het liefst de hele wereld van een strakke French Manicure zou voorzien. Maar het is veel belangrijker dat je precies weet wat de klant wil en waarom. Vraag dus eerst naar haar werk en haar hobby’s. Dan weet je of manicure of gelpolish beter bij haar passen dan een set kunstnagels.  

 

Diva met een bevlieging

Ze heeft inééns bedacht dat ze vanavond wil schitteren op een feest. Spontaan stapt ze je studio binnen en bewondert jouw nail art designs. Dat wil zij ook! Wil een klant alleen voor een speciale gelegenheid mooie lange nagels, dan zijn kunstnagels vaak te duur. Advies: breng French Tips of Nail Art Tips aan, gewoon met lijm. Die tijdelijke feestnagels kan de klant gemakkelijk zelf verwijderen. Geef haar daarvoor wel een flesje aceton mee.

 

Trendy tieners

Aan giechelende pubermeisjes zijn jouw mooie kunstnagels niet besteed. Ze kunnen niet voor hun kunstnagels zorgen en hebben zeker geen geld om over drie weken weer terug te komen voor de nabehandeling. Advies: geef een korte manicure, lak de nagels in je vrolijkste kleurtje en zeg: “Tot ziens als je achttien bent…”  

 

De nerveuze nagelbijter 

Voor verstokte nagelbijters zijn kunstnagels een uitdaging. Zij slopen jouw mooie acrylverlenging met hun tanden voordat ze thuis zijn. Advies: help haar om de verslaving te bedwingen en verkoop een speciale anti-nagelbijtkuur. Laat haar vóóraf de kuur van zes of twaalf behandelingen betalen. Dat motiveert wél om wekelijks naar jouw studio terug te komen.

 

Verstokte nagelbijters slopen jouw mooie acrylverlenging met hun tanden voordat ze thuis zijn.

De klant-met-klachten

We kennen haar allemaal: de klant die nooit tevreden is. Zo’n vrouw die al in de eerste vijf minuten rampverhalen vertelt over alle nagelstudio’s in de stad. Dit type zal over jou ook gaan klagen bij haar volgende adresje. Hoe goed jij ook werkt. Advies: Begin er niet aan! Je vertelt haar dat ze héél bijzondere nagels heeft, die alleen door zéér gespecialiseerde nagelstylisten in de Verenigde Staten behandeld kunnen worden. Bye, bye…

Verpleegkundige of serveerster

In de horeca en in de gezondheidszorg gelden strenge hygiëne-eisen. Medewerkers mogen geen kunstnagels dragen om overdracht van bacteriën en virussen te voorkomen. Ook op kinderdagverblijven zijn kunstnagels vaak taboe. Advies: geef een manicure, vijl de nagels kort en rond. Nagellak mag alleen buiten werktijden. 

De stoere chick

Ze heeft haar huis eigenhandig verbouwd, gaat graag bergbeklimmen of houdt een moestuin van drie hectare bij. Zulke tomboys zijn ongeschikt voor kunstnagels. Zij zullen hun nagels breken of beschadigen met oplosmiddelen uit verf. Dat is zonde van jouw werk en van hun geld. Advies: vijl de nagels kort en breng een nagelverharder aan. Eventueel gelpolish op korte nagels.  

 Smerige slons 

Nicotinevlekken, ranzige randjes… als je direct de whitening scrub grijpt als een klant haar nagels laat zien, zijn kunstnagels géén optie. Een beetje persoonlijke hygiëne is onmisbaar om te voorkomen dat er een moestuintje groeit onder lange kunstnagels… Advies: met een uitgestreken gezicht constateer je dat haar nagels ongeschikt zijn voor gel, acryl of gelpolish. Ga flink te keer met de nagelborstel en de antiseptic, vijl de nagels heel kort en breng een lichte, maar dekkende lak aan.  

De goddelijke huisvrouw

Een grote fan van Heel Holland Bakt? Iedere week een nieuwe taart? Dan is het opletten geblazen. Wie veel met gist werkt, loopt meer risico op een infectie van de nagelriemen. De Candida albicans is vaak de boosdoener bij een (chronische) nagelriemontsteking. Advies: bakgrage klanten kun je het beste gelpolish aanbieden. Houd de nagels relatief kort en leer de klant hoe ze de onderkant schoon moet houden. Verkoop een olie om de nagelriemen gezond te houden. Adviseer de klant om brooddeeg te kneden met handschoenen aan.