Waar moet je op letten bij een sollicitatiegesprek?

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

Peta KlaassenPeta Klaassen beantwoordt jouw ondernemersvraag. Deze week behandelt zij de vraag ‘Waar moet je op letten bij een sollicitatiegesprek?’  Peta is business consultant, zelfstandig ondernemer en schrijft onder andere Nail Sales voor ProfNail.  Vanuit haar expertise en een heldere kijk op zaken beantwoordt zij graag jouw vragen op het gebied van communicatie, sales of een ander onderwerp.

Waar moet je op letten bij een sollicitatiegesprek?

“Mijn bedrijf groeit en er is ruimte voor een medewerker. Ik heb nog nooit een sollicitatiegesprek gevoerd, waar moet ik op letten?”

Welke stappen neem je:

  1. Stel voor jezelf een procedure op zodat je weet dat je een kandidaat goed leert kennen en je de goede keuze kan maken. In een nagelstudio is het ook goed om te vragen of iemand komt proefwerken zodat je kunt zien of iemand bekwaam is. Je procedure zou dan kunnen zijn: kennismakingsgesprek, proefwerken, afrondend gesprek.
  2. Bij een sollicitatiegesprek gaat het er vooral om dat jij er achter komt wie degene is die je hebt uitgenodigd en wat zijn/haar vaardigheden zijn. Maak van tevoren een lijstje met vragen die je wilt stellen en stel voor jezelf criteria op voor jouw toekomstige medewerker.
  3. Een eerste gesprek duurt gemiddeld 45 minuten, stel de sollicitant op zijn/haar gemak, vertel iets over je bedrijf en de vacature. Daarna ga je nader kennis maken, na afloop van het gesprek vertel je hoe de procedure verloopt, heb je er vertrouwen in? Dan maak je de afspraak voor het proefwerken.
  4. Tijdens het proefwerken kijk je vooral naar het niveau van de kandidaat, vanuit je criteria kijk je wat iemand kan en wat nog kan verbeteren. Je let ook op gedrag en communicatie. Kijk ook naar het karakter van de kandidaat zodat deze persoon ook een aanvulling op jou is.
  5. Het afrondende gesprek heeft vooral te maken met de financiële en administratieve afspraken. Dit is de contractonderhandeling waarbij je samen overeenkomt wat de werktijden zijn, het salaris, de contractduur en andere afspraken.

“Om de juiste keuze te maken is het nodig je goed voor te bereiden en van te voren criteria te bepalen waar je toekomstige medewerker aan moet voldoen.”