Steps to succes: Wel of niet een eigen nagelstudio?

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

Peta Klaassen expert

Peta Klaassen beantwoordt jouw ondernemersvraag. Zij is business consultant, zelfstandig ondernemer en schrijft onder andere Nail Sales voor ProfNail.
Vanuit haar expertise en een heldere kijk op zaken beantwoordt zij graag jouw vragen op het gebied van communicatie, sales of een ander onderwerp.
Met als doel jouw bedrijf sterker te maken en natuurlijk meer winst te halen uit jouw onderneming.

Wel of niet een eigen nagelstudio?

Vandaag helpt Peta je met de volgende vraag: “Ik ben bijna klaar met mijn opleiding als nagelstyliste, ik vind het erg leuk om het beroep uit te oefenen en twijfel of ik de stap zal zetten om mijn eigen onderneming te starten, wat is het juiste moment om voor jezelf te beginnen?”

Your steps to succes!
1. Als je net klaar bent met je opleiding is het verstandig om eerst veel ervaring op te doen met je werk zodat je een echte expert wordt en weet hoe het vak in elkaar steekt.
2. Een eigen onderneming starten lijkt gemakkelijk, maar er komt heel wat bij kijken. Goed dus om vooraf te onderzoeken of jij weet wat ondernemen eigenlijk inhoudt? Praat met ondernemers die ervaring hebben en noteer de kernpunten zodat je dit meeneemt in jouw eigen plan.
3. Een handig hulpmiddel om jouw droom, een eigen nagelstudio, te verwezenlijken is het invullen van het zogenaamde business canvas, dit is een A-4tje waarbij je direct in kaart brengt hoe jij jouw onderneming ziet. Je ziet dan gelijk waar je aan moet denken en op basis van dit plan kun je jouw doelstellingen en tijdsplanning maken.

Voorbeeld Business Canvas:

4. Je bent klaar voor een eigen bedrijf als:
– Je
weet welke risico’s je bereid bent te nemen
– je goed voor ogen hebt hoe jouw business concept in elkaar steekt
– je over ondernemersvaardigheden beschikt en
– als je geld genoeg hebt om de onderneming op te richten
Hoe eerder je hierover nadenkt hoe beter jij je kunt voorbereiden op een eigen nagelstudio. Zo wordt jouw droom werkelijkheid.
5. 
Bereid je dus goed voor op het ondernemerschap, leer van andere ondernemers en volg cursussen op dit gebied, zodat je goed weet wat je te wachten staat. Zoek hulp bij zaken waar je geen ervaring mee hebt.

“Start vooral niet te snel, je kunt maar 1 keer een goede start maken!”

De vorige ondernemersvraag was: Er opent een andere nagelstudio bij mij om de hoek, wat moet ik doen? In dit artikel lees je de steps-to-succes van Peta!