Steps to succes: Werk en privé

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

Onze sales expert Peta Klaassen geeft je tips op verschillende kwesties, zoals deze over werk en privé gescheiden houden. “Ik ben nu drie jaar aan het werk als zelfstandig nagelstylist, ik werk vanuit huis en merk dat de balans tussen privé en werk toch een beetje verstoord wordt. Ik werk zelf niet full time omdat ik ook een gezin heb.”

Your steps!

  1. Vanuit huis werken is een mooi begin voor je bedrijf en het geeft je de mogelijkheid om een klantenbestand op te bouwen. Het gevoel dat jij hebt is heel herkenbaar omdat privé en werk door elkaar heen loopt.
  2. De balans tussen privé en werk bepaal jezelf maar de relatie met klanten is anders. Zij zien immers hoe jij woont, wie je bent en wat jouw levensstijl is. Dit zorgt voor een ander klantencontact dan een nagelstylist die een studio heeft. De laatste heeft een onpersoonlijker band.
  3. Breng meer scheiding tussen je woon- en praktijkgedeelte en zorg ervoor dat je een andere stijl hebt in je praktijk. Dat zorgt ook voor jou voor meer afstand. Als je geen klanten hebt: draai letterlijk de deur op slot zodat je niet in de verleiding komt om toch te werken. 
  4. Kijk of het mogelijk is om je praktijkgedeelte meer te isoleren, het liefst met een eigen opgang. 
  5. Werk gedisciplineerd dus werk op vaste dagen/tijden en maak geen uitzonderingen. Je wil graag alles voor je klant doen, maar er zijn grenzen die jij moet bewaken om een goede balans te houden.
  6. Stel jezelf ook de vraag: “zit er nog groei in mijn klantenbestand”. Als het antwoord daarop ja is dan is het verstandig om opnieuw je businessplan te maken. Welke doelstellingen wil je bereiken en wat is daarvoor nodig? Wellicht is het wel goed om te verhuizen naar een zelfstandige studio/praktijk en samen met een andere nagelstylist je bedrijf te laten groeien.