Zo maak je van januari een topmaand

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:

Het is geen geheim dat december voor nagelsalons de allerdrukste maand van het jaar is. December wordt met recht een feestmaand genoemd, en als het feest is dan willen we er natuurlijk ook op ons mooist uitzien. Toch? Wat helaas ook geen geheim is, is dat goede feestjes in de regel gevolgd worden door een vervelende kater: de altijd saaie en extra rustige januarimaand, in dit geval.

In januari houden klanten massaal de hand op de knip en is het in de gemiddelde nagelsalon aanzienlijk rustiger dan de rest van het jaar. Klanten zijn zich in december vaak zodanig te buiten gegaan, dat ze het in januari gewoon even wat rustiger aan doen. En dat is hun goed recht natuurlijk. Maar jij ziet, als enthousiaste onderneemster, natuurlijk toch het liefst constant zoveel mogelijk klanten in je salon. Kater of niet. Ik geef je daarom zeven tips om van januari tóch een topmaand te maken.

Marketing

Tip 1: Bied speciale nieuwjaarsbehandelingen aan
Ik had het net al even over de decemberkater. Die kater, dat is een probleem waarmee je klanten rondlopen. En de problemen van je klanten, dat zijn voor jou natuurlijk uitgelezen kansen. Mijn eerste tip is dan ook om met speciale nieuwjaarsbehandelingen in te spelen op de problemen van je klanten: Hebben ze in december teveel geld uitgegeven? Bied ze in januari een budgetbehandeling aan. Zijn ze moe? Leg ze in januari extra in de watten met een New Year Recovery behandeling. Willen ze dit jaar alles anders doen? Help ze op weg met een Frisse Start behandeling!

De andere stappen lees je in het decembernummer van ProfNail.

Onze marketinggoeroe Corné Ter Maten is oprichter van Netbeauty. Dit bedrijf ondersteunt ondernemers in de beautybranche met trainingen, promotieabonnementen en gespecialiseerde salonwebsites. www.netbeauty.nl. Hij geeft je in Prof Nail handige tips om je marketing een beetje op te boosten en ook online vind je wat extra tips.